23948sdkhjf

Bilsalget i EU næsten halveret siden nytår

Salget af nye biler på det europæiske indre marked er styrtdykket de seneste fem måneder, viser en ny opgørelse fra den europæiske bilbranches organisation ACEA.

Siden nytår er antallet af nyregistreringer faldet med 41,5 pct. Alene i maj måned var faldet 52,3 pct., viser tallene fra ACEA.

Det er især de sydeuropæiske markeder Spanien, Italien og Frankrig, der trækker ned med tilbagegang på omkring 50 pct. for årets første fem måneder. Ikke overraskende ses coronakrisens indtog tydeligt i tallene for de sidste to forårsmåneder.

”Der blev registreret tocifrede fald på hvert af de 27 EU-markeder sidste måned, selv om procentfaldene var mindre dramatiske end i april. Spanien oplevede den største tilbagegang blandt de fire største EU-markeder (-72,7 pct.), mens salget omkring halveredes i Frankrig (-50,3 pct.), Italien (-49,6 pct.) og Tyskland (-49,5 pct.),” skriver ACEA i en pressemeddelelse i forbindelse med den nyeste opgørelse.

Herhjemme har vi heller ikke kunnet slippe for et styrtdyk i bilsalget. Her faldt nybilsalget med 40,1 pct. i forhold til samme måned året før – til 11.432 nye personbiler.

Det samlede salg i EU faldt trods lempelser af coronanedlukningen mange steder fra 1.217.259 personbiler i maj 2019 til 581.161 i maj i år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.191