23948sdkhjf

Dæk-genanvender styrker bestyrelsen

Danske Genan styrker sin bestyrelse med en bæredygtighedsprofil. Ind træder Eva Jensen, chef for klima, energi og transport i Det Europæiske Miljøagentur (EEA).

GENBRUGSDÆK Genan Holding A/S, der er verdens største inden for mekanisk recycling af dæk, henter nu en tung bæredygtighedsprofil ind i bestyrelsen.

Eva Jensen, der til daglig står i spidsen for Det Europæiske Miljøagenturs afdeling for håndtering af klimaforandringer, energi og transport, træder ind i stedet for Jacob Schambye, der har været en del af Genans bestyrelse de sidste fem år.

- Vi er meget glade for at kunne byde en kapacitet som Eva velkommen i vores bestyrelse. Vi har haft en stigende aktivitet de seneste år, og Evas store viden inden for klimaområdet både nationalt og internationalt vil komme os til stor gavn i arbejdet med at nå vores langsigtede vækstmål. Jeg vil også gerne sige tak til Jacob for at have bidraget væsentligt til Genans flotte udvikling igennem de sidste fem år, siger bestyrelsesformand Christian Jørgensen.

Konkrete miljø-svar
Genan Holding har i seneste regnskabsår øget omsætningen med 14 procent til rekordhøje 390 millioner kroner og har løftet resultatet (EBITDA) til 46 millioner kroner.

I 2019 reducerede Genan verdens CO2-udslip med 235.000 tons qua sit virke, svarende til en stigning på mere end ti procdnt i forhold til 2018, oplyser Genan.

- Genan er en internationalt anerkendt virksomhed inden for bæredygtighed, og jeg ser meget frem til at være med til at føre virksomhedens ambitiøse vækststrategi ud i livet. Genans forretningskoncept indeholder konkrete svar på klimaudfordringen, og derfor vil en udvikling af Genan også samtidig være til gavn for miljøet, pointerer Eva Jensen, der indtræder ved næstkommende bestyrelsesmøde.

25 år med miljø
Omdrejningspunktet for Eva Jensens karriere har igennem 25 år været miljø-, klima- og bæredygtighedspolitik.

Hun har i perioden fra 2015 til 2019 stået for opbygning af Klimarådets sekretariat.

Inden da har hun bestridt flere internationale miljø-topposter - blandt andet som vicekabinetschef og kabinetschef for Connie Hedegaard i EU-kommissionen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109