23948sdkhjf

Grossist på statsstøtte

CAC har sammen med sin distributionskæde, au2parts, gjort brug af den lønkompensationsordning, men regner med at tilbagebetale halvdelen.

HJÆLPEPAKKE 4,5 millioner kroner har Aktieselskabet Carl Christensen (CAC) og distributionskæden au2parts modtaget af lønkompensationsordning som følge af corona-krisen.

CAC’s administrerende direktør, Thomas Jensen glæder sig over, at det værste forhåbentlig er overstået. Ikke mindst fordi alle stod sammen - hver for sig. Han glæder sig også over den forståelse og vilje til samarbejde, som arbejdsmarkedets parter sammen med regeringen og et enigt Folketing udviste og roser i den forbindelse "den danske model".- Da statsminister Mette Frederiksen i marts meddelte, at vi lukkede Danmark ned, var der nok ikke mange, der havde et overblik over, hvad dette ville indebære for virksomheder og lønmodtagere. Vi lever af at distribuere reservedele og værktøj til værksteder i hele landet, og dermed sikre at den danske vognpark kan køre. Derfor er det klart, at en "nedlukning" også ville ramme os, når kørselsbehovet blev reduceret, siger Thomas Jensen. Derfor valgte firmaet at oprette hjemmearbejdspladser og digitale møder.

- Samtidig skulle vi forholde os til forholdsreglerne om at undgå smitte. Vi valgte derfor allerede samme dag, som det blev offentliggjort at følge regeringens råd om at lade medarbejdere arbejde hjemmefra i størst muligt omfang. En stor del af medarbejderne var klar til hjemmearbejde efter blot fire timer på første arbejdsdag efter statsministerens nedlukningstale, og det lykkedes faktisk for vores IT-afdeling i løbet af blot 24 timer at etablere mere end 160 hjemmearbejdspladser, hvor også private computere og private mobiltelefoner kunne indgå i et sikkert set-up.

- På vores lagre blev medarbejdere opdelt i adskilte teams, uden fysisk kontakt mellem de forskellige teams. Frokostordninger, rengøring, arbejdsprocesser blev ændret for at forhindre spredning af den nye virus. Alle møder blev konverteret til online Teams-møder, alle besøg hos og af leverandører og kunder blev aflyst, og ledelsen både i au2parts og i CAC havde daglige onlinemøder for løbende at følge op og korrigere i den valgte strategi, fortæller Thomas Jensen. Han fortsætter:

- I de efterfølgende uger begyndte vi at planlægge, hvordan vi skulle komme igennem krisen. Vi så salget falde med op til 30%, og vi valgte derfor efter samråd med vores medarbejderudvalg at hjemsende en række medarbejdere på lønkompensationsordningen.

Læs også: Motoriseret og digital momentnøgle

- Dels mærkede vi direkte nedgangen i antallet af ordrer, der kom ind, men vi valgte også at efterleve regeringens intention om at undgå fysisk kontakt ved at hjemsende næsten samtlige af vores kundeansvarlige, kædekonsulenter og øvrige eksterne medarbejdere, da de ikke længere måtte besøge vores kunder, siger direktøren.

- Vi etablerede samtidig nye regler for levering af varer til værkstederne for at beskytte vores chauffører og vores kunder mod smitterisiko.

Thomas Jensen mener, at initiativerne var de helt rigtige .

Stolt af Danmark
- Vi har kun haft en enkelt bekræftet COVID-19 smittet medarbejder, og vi kan glæde os over, at vores værksteder og vores branche har været hurtig til at rejse sig igen. Vi er således ved at være tilbage på niveauet før corona ramte landet og trækker derfor fredag den 22. maj de sidste medarbejdere ud af kompensationsordningen.

Læs også: Lønkompensationen forlænges

CAC og au2parts havde i en periode op mod 30% af alle medarbejdere hjemsendt, men i takt med at bilismen er vendt tilbage på de danske veje, har man løbende trukket medarbejdere tilbage til arbejdet og dermed ud af lønkompensationsordningen. CAC og au2parts kommer dermed kun til at benytte ca. halvdelen af den støtte, som selskaberne er blevet tildelt.

Thomas Jensen er desuden glad for den fine balance, der findes i samspillet mellem stat og erhvervsliv:

- Vi er meget taknemmelige for den hjælpende hånd, vi har kunnet få i den svære tid. Som en 100% dansk virksomhed, der betaler sin skat i Danmark, kan vi heldigvis søge hjælpepakkerne, når det som nu kniber, men det er jo ikke en selvfølgelighed, at staten skulle tilbyde sin hjælp. Derfor er vi ekstra stolte af at være danske og være en del af et Danmark, hvor man står sammen.

- Jeg er helt klar over, at der er mange andre brancher, der er væsentligt hårdere ramt end vores, men for os har ordningen betydet, at vi har været i stand til at begrænse den jobmæssige effekt af krisen. Selvom årets resultat helt sikkert vil blive påvirket af corona, forventer vi, at vi fortsat kan investere i nye tiltag til gavn for vores kunder samt for at sikre virksomhedens eksistens på den lange bane og dermed også bevarelse af arbejdspladser, lyder det fra Thomas Jensen. 

Hold dig opdateret med Motor-magasinet

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Würth og Jens Linde styrker samarbejdet

Nyt samarbejde om olie og ventilation på værkstedsudstyr skal give øget kompetence og større bevægelighed.

Plus

Stenhøj overtager Semler Værktøj

Semlers afdeling for salg af værkestedsudstyr bliver en del af Stenhøj DK.

Autohuset Vestergaard klar med digital korttidsleasing

Bilforhandleren Autohuset Vestergaard lancerer den digitale løsning VestergaardGO, som skal sikre bilhusets 12 bilmærker en platform med et stort udvalg af personbiler i alle prisklasser.

Magnussen udgår i dramatisk løb i Østrig efter en god start

Den danske Formel 1-stjerne lå lige uden for pointene, da hans løb lige pludselig sluttede. Bottas vandt.

Bilimportører vil udelukke en million biler fra store danske byer

Dansk Bilforhandler Union indgår aftale med NDI

Ny aftale skal sikre medlemmerne af Dansk Bilforhandler Union billigere priser på dæk, fælge og komplethjul

Nyhedsbrev

8.399 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Magnussen får blandet coronacomeback i Østrig

Online Avis Arkiv

Udgået Kevin Magnussen: Det skal nok blive godt

Kevin Magnussen er opløftet over Haas-racerens tempo i løb, men også frustreret over, at bremserne svigtede.

Plus

Antirust: LHG Group styrer nu både Suvo og Tectyl

Leverandøren LHG Group, der forhandler og ejer brandet Suvo, skal fremover også distribuere Tectyls rustbeskyttelseskoncept.

Kosmetiske reparationer i voldsom vækst under coronakrisen

Nyt motorsportsmagasin netter

107procent.dk er navnet på Danmarks nye motorsportsmagasin, opkaldt efter én af Formel 1’s kvalifikationsregler.

Her købes flest og færrest elbiler

Bilsalget på vej ud af corona-krisen

Efter et par hårde måneder, giver salgstallene for juni måned grund til optimisme. Den forgangne måneds bilsalg var kun beskedent lavere end i juni 2019, viser tallene fra De Danske Bilimportører.

Plus

Elbil-markedet hæmmet af dyr ladestrøm på farten

Danske elbilister i foreningen FDEL har klaget til Forbruger- og Konkurrencestyrelsen over, hvad de kalder en jungle af hæmmende prisstrukturer, som kan hindre salget af elbiler.

Vettel: Ferrari tilbød mig aldrig en ny kontrakt

Plus

UGENS LEDER - ...om corona: Er der noget godt at sige om krisen?

Sådan bliver bilsælgeren digital

Mommark, Auto-IT og Bilbranchen står bag ny digital uddannelse i bilbranchen med fokus på kundens digitale rejse.

Det betaler sig at klippe ledningen

Plus

Byens Bilpleje ind i Sverige via opkøb

Vækst uden for Danmarks grænser er målet, og Tyskland, Norge og Finland er også i pipelinen.

Plus

Dansk Bilglas rebrander sig mod nye tider

Ledelsen finder årets resultat i 2019 mindre tilfredsstillende - det er påvirket negativt af betydelige omkostninger i forbindelse restrukturering af virksomhedens afdelinger.

Plus

Ejner Hessel præsenterer ny direktør og et tilfredsstillende regnskab

Bjarne Hessel afløses af svigersønnen Benjamin Mahr, der skal lede en af Danmarks største bilforhandlere.

Plus

En uforudsigelig F1-sæson i vente

Vinder Hamilton sit syvende verdensmesterskab? Hvordan vil en "fyret" Vettel gebærde sig? Og kan Kevin blive best of the rest? I weekenden flages F1 2020 i gang igen.

Plus

Formel 1 for begyndere

Har du aldrig tilbragt en weekend i sofaen med fjernsynet kørende til lyden af brølende V6-motorer? Og giver denne sommers staycation anledning til at tjekke motorsportens kongeklasse ud. Så er her en guide, der klæder dig på til at få styr på, hvad der foregår og hvornår.

Ny bilforsikring til folk uden bil

Bad medarbejdere gå ned i løn – nu får de i stedet en bonus

Plus

Folketinget tager næste skridt mod elbiler

Der blev i nat givet håndslag på en aftale til efteråret om bilafgifter. Aftalen lægger op til en varig løsning for afgifter på både eldrevne og fossildrevne biler. Flere ladestandere og flere kommunale elbiler er konkrete løfter

Digitale værktøjer sælger flere biler

Autobutler har kåret årets bedste værksted

AutoBranchen efterlyser ladestandere: Lad os nu se en langsigtet plan

Det betyder Motorstyrelsens stramninger for importbiler

Håndsprit kan skade bilens kabine

Koed udnævner ny direktør

Hæder til lille autoværksted

Plus

Steffensen ude som direktør

UGENS LEDER - ...om mersalg der venter efter sommer

Plus

Om Seeberg er et modigt valg? Nej, et synligt valg

Østjysk BMW-specialist vil geare op

Plus

Bilfinansiering - tre gange indtjening

Brug for flere lærlinge - også midt i en krisetid

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Hvad siger du til et gratis miljøtjek?

Enorm efterspørgsel på lejebiler og mobilitetsløsninger

Centralstøvsugeranlæg til produktionshal til frøproduktion

Er den nye Defender for blød? Her er Ineos Grenadier

Punkt- og støvsugning fra posepakkemaskine hos Wewers Mørtel

Tilbage til fremtiden - brugttest af BMW i8

Gratis e-fakturering - e-conomic sætter ny standard

Tre trin for at finde dit nye brandsikre skab fra DENIOS

Nyt overblik i AutoDesktop gør mersalg lettere

Coronafrygt? Kør-selv er den sikreste form for ferie

Udsugning af olietåge og svejserøg hos J.E. Pedersen

Kabelforskrækket? Nu kan Jaguar I-Pace oplades trådløst

Har du hørt om SpillGuard®?

Mange forespørgsler på udsugning hos tandlæger i hele Verden

Højresvingskamera giver bedre overblik

Øget effektivitet med MoonWalk - automatiseret blandeanlag

Anlæg til svejserøg, slibestøv og let olietåge

Range Rover Evoque er vokset ud af dametasken

COVID-19: bott Care Screen

Sandblæsekabine med cyklon

Udsugning/filtrering af svejserøg, slibestøv og let olietåge

Dygtige drenge udlært fra TEC Erhvervsskole

Volkswagen investerer 1,3 mia. kroner i fremtidens batterier

Stærke priser på aircondition reservedele!

Japansk blasfemi - kan du nøjes med fire cylindre i en Supra

Send til en kollega

0.203