23948sdkhjf

Motorhistorisk Samråd målløs over afgang

MhS begræder Jens Otto Størups skifte.

KOMMENTAR - Det var med målløshed, at vi læste meddelelsen fra Størup, for mange af vore medlemmer husker den entusiasme hvormed Jens Otto Størup markedsførte Motorstyrelsen som værende en moderne styrelse, som i dialog med brugerne ønskede at finde de allerbedste løsninger på - indrømmet til tider - overvældende problemer, udtaler Steen Rode-Møller, formand for Motorhistorisk Samråd.

- Statslige styrelser fører ofte deres eget liv båret af embedsmænd, der har siddet på den samme post i mange år, og der igennem har opnået en vis form for perfektion inden for hver deres felt. I omskiftelige tider (udflytning af arbejdspladser, f.eks.) vil det somme tider være klogt at lytte til erfarne medarbejdere, når man kommer som ny mand på posten. Til andre tider er det ikke klogt, da en vis form for "alviden" og selvbeskyttelse kommer til at kendetegne enkelte afdelinger, hvilket kan obstruere en dynamisk ændringsproces, siger han.

Tiltrængte forandringer

- Denne proces er i mange tilfælde et sundhedstegn, da en statisk kultur inde i et dynamisk samfund altid vil tabe. Før eller senere. Dette ikke mindst i statslige organisationer, hvor en magtholdning er direkte skadelig for organisationen. Se blot på det gamle Statens Bilinspektion eller de verserende sager under Forsvarsministeriet eller Skats egne sager med elendig sagsbehandling, tilføjer Steen Rode-Møller.

- Det var derfor med stor tiltro at vi bød Jens Otto Størup velkommen som en leder, der kom fra en ikke statslig organisation med det håb, at hans vilje og lyst til at gennemføre tiltrængte forandringer, ville have kraft til at slå igennem. Sådan blev det desværre ikke. Den skattemæssige rigiditets mur af selvfuldkommenhed viste sig at være uigennemtrængelig - til stor skade for alle os brugere (og betalere). Vi fra MhS vil alligevel ønske Jens Otto Størup held og lykke med den nye stilling og sige ham tak for rigtig gode snakke, konstruktive tanker og ikke mindst en stor interesse for de historiske køretøjer, udtaler Steen Rode-Møller.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125