23948sdkhjf

Toyota klar med mini-SUV

Toyota satser på, at den nye Yaris Cross skal tage en stor bid af den voksende Mini-SUV-kage.

BILSALG Toyota vil også være med i det voksende, mini-SUV-segment, som danskerne er begejstret for. Det er den populære Yaris, der nu kommer i en opløftet udgave og således skal konkurrere med Volkswagens T-ROC/T-Cross , Peugeot 2008 og Renault Captur.

Yaris Cross kommer efter sommerferien og er benytter sig af Toyotas nyudviklede trecylindrede 1.5-liters hybridmotor. Groft sagt har Toyota taget de firecylindrede 2.0-liters og 2.5-liters hybridmotorer fra henholdsvis Corolla og C-HR samt RAV4 og Camry og fjernet en cylinder.

Toyota forventer at producere mere end 150.000 Yaris Cross om året på Toyota-fabrikken i Valenciennes i Frankrig. Dermed vil den nye Yaris og den nye Yaris Cross tegne sig for mere end hver tredje solgte Toyota i Europa.

Den nye Yaris Cross er udviklet efter den Toyota’s New Global Architecture (TNGA) filosofi og skal bygges side om side med den kommende Yaris på den helt nye GA-B platform. Den TNGA-baserede platform bidrager til et højt niveau af stivhed og et velafbalanceret chassis, hvilket gør bilen både hurtig og let at kontrollere.

Yaris Cross kan fås med et intelligent firhjulstræk, der benytter sig af et dobbelt wishbone hjulophæng.

Priser på Yaris Cross er ikke offentliggjort.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156