23948sdkhjf

Justering af hjælpepakker glæder bilbranche

Lempeligere vilkår - samt forlængelse af perioden for kompensation for faste omkostninger gavner den danske autobranche, vurderer Bilbranchen DI

CORONA Regeringen og resten af Folketinget blev 18. april enige om en række justeringer af hjælpepakkerne. Justeringerne er også gode for bilbranchen, mener bilbranchen DI.

Med hjælpepakken om kompensation for faste omkostninger blev der indført en midlertidig kompensation for virksomheders faste udgifter. Virksomheder på tværs af brancher vil kunne få kompensation. Med justeringerne er mulighederne for kompensation blevet udvidet, og de er til gavn for Bilbranchens medlemmer.

Det er ændret, så virksomheden kun skal have et fald i omsætningen på 35 % - mod tidligere 40 %.

Der er sket en udvidelse, så kompensation også dækker en måned mere fra 9. juni - 8. juli 2020. Hidtil dækkede kompensation perioden 9. marts - 8 juni 2020.

Begrænsningen i muligheden for kompensation, hvis virksomheden i 2019 havde underskud bliver justeret, så der sættes et loft på, hvor meget der kan justeres. Hvis virksomhedens underskud i 2019 skyldes ekstraordinære omstændigheder, og virksomheden i tidligere år havde overskud, kan der i øvrigt ses bort fra underskuddet.

Virksomheder vil skulle ansøge særskilt om kompensation for perioden 9. juni - 8. juli 2020.

Artiklen er en del af temaet Corona og konsekvenserne.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109