23948sdkhjf

UGENS LEDER - ...om coronakrisens digitale muligheder

Lige nu under coronastormen er der en særlig god mulighed for at tage nye digitale metoder i brug - det gælder både forhandlere og værksteder, siger chefredaktør Flemming Haslund i ugens leder.

LEDER

FRA FLERE HJØRNER af branchen hører jeg, at der blandt de mange, der ikke er på arbejde i øjeblikket, pludseligt er tid til alt muligt andet; at få synet campingvognen som et eksempel.

HER ER EN mulighed i skyggen af corona. For det kunne jo også være at købe ny bil. Eller få den gamle repareret. Her er de nye digitale muligheder parate.

DE FØRSTE BILFORHANDLERE har allerede vist vejen: "Vel kan vi lige nu ikke byde dig velkommen i vores butik. Men du kan se vores brugte biler på vores hjemmeside, og vi kan, via en video-app, lave en fremvisning helt specielt for dig."

ALTSÅ KONTAKT MELLEM sælger og mulig køber via nettet. Og takket være den særlige video-app kan sælgerne vise bilen frem for den specifikke kunde - inklusive at vise levende billeder af præcis det, kunden gerne vil se.

OG VÆRKSTEDERNE KAN søge ad samme vej. Det er jo muligt at stille bilen til service uden at være i fysisk kontakt med værkføreren. Og herefter kan værkfører/mekaniker, via samme type app, være i online-kontakt med kunden. "Vi har undersøgt din bil og foreslår disse reparationer - vil du se på din bil, hvad vi har fundet frem til?"

CORONA AFLYSTE BILUDSTILLINGEN i Genève, der viste vejen som en digital begivenhed . Og for autobranchen kan corona skubbe til udviklingen, så der tages et stort, digitalt skridt ind i fremtiden. Måske er de to eksempler lappeløsninger for nogle; men at gribe nuet og få taget hul på de digitale muligheder kan være den afgørende forskel for de kommende år.

SÅ NÅR CORONA-KRISEN er overstået - og det lover Sundhedsstyrelsens Søren Brostrøm og alle andre eksperter, at den er om nogle måneder - er der al grund til at tro, at verden, og vi i autobranchen, er tilbage på sporet. Og nogle vil måske endda have taget et længere (digitalt) skridt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157