23948sdkhjf

Opfordring til importører: Sådan kan I hjælpe forhandlere

Gitte Seeberg, AutoBranchen Danmark, opfordrer nu importørerne til tilbageholdenhed med at sende reservedel ud til forhandlerne til lager. Her er Seebergs brev til direktør Gunni Mikkelsen, De Danske Bilimportører.

CORONA For mange i den danske autobranche er den øjeblikkelige situation kritisk. I forlængelse af regeringens hjælpepakker kommer nu en række forslag fra AutoBranchen Danmark til yderligere hjælp. Denne gang kan hjælpen til forhandlere og værksteder komme fra en anden del af branchen.

 Adm. direktør Gitte Seeberg, AutoBranchen Danmark, har en række forslag til, hvordan landet bilimportører kan være med til at hjælpe forhandlere og værksteder gennem krisen.

 Gitte Seeberg har sendt forslagene til adm. direktør Gunni Mikkelsen, De Danske Bilimportører. Seeberg har netop offentliggjort brevet, som vi gengiver her:

 ”Covid-19 situationen har skabt stor usikkerhed i branchen, som jeg ved, du er helt opmærksom på. Mange forhandlere er i disse dage i gang med at overveje en tilpasning af medarbejderstaben, samt hvordan deres omkostninger kan reduceres, så virksomhederne kan klare sig igennem krisen bedst muligt.

 Særligt nyvognsforhandlerne er hårdt pressede. Deres indtjeningsmarginal er lav, og de har ofte dyre lagre af både nye vogne og brugte vogne i forretningerne. Regeringen har i de seneste par dage taget nogle gode initiativer, som vil hjælpe forhandlerne. Men der er brug for mere.

 Jeg vil gerne opfordre til, at importørerne er tilbageholdende med at sende reservedele mv. ud til forhandlerne, som kommer til at ligge på lager. Send kun dele ud der straks skal bruges i driften. Gå i dialog med forhandler om hvordan I bedst kan hjælpe hinanden, inden køretøjerne og varerne sendes af sted. En anden håndsrækning kan være ved at give længere kredittid på biler og reservedele.

 Generelt undgå at påfører forhandlerne omkostninger, der kan vente til markedet igen, er normaliseret.

 Jeg håber, du vil hjælpe med at kommunikere dette ud til importørerne, så den samlede branche kommer bedst muligt igennem den alvorlige krise, som nu er ved at udvikle sig til en større økonomisk krise for mange forretningsdrivende.”

 

 

Artiklen er en del af temaet Corona og konsekvenserne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094