23948sdkhjf

AutoBranchen Danmark: Registreringsafgiften bør udskydes

Regeringens udspil kom hurtigt – og tak for det – men det tilgodeser ikke i tilstrækkelig grad autobranchens små virksomheder, siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark.

CORONA-KONSEKVENSER Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark kommenterer her til morgen at hun er tilfreds med regeringens og arbejdsmarkedets parters udspil til hjælp til det danske erhvervsliv. Men at tiltagene ikke er tilstrækkelige.

 Hvor mange af dine virksomheder har sendt medarbejdere hjem uden løn?

- Det har vi ikke målt på. Men vi ved fra vores spørgeskemaundersøgelse, som vi sendte ud i fredags, at nogle stykker allerede nu har måttet afskedige nogle medarbejdere. Andre venter og ser tiden an, men forventer også at de vil blive nødt til at afskedige medarbejdere.  

Hvor mange virksomheder har taget imod / vil tage imod muligheden for at udskyde moms og skat?

- Det regner vi med, at rigtig mange vil. Det vil utvivlsomt hjælpe på likviditeten i forretningerne. Det viser vores undersøgelse også, som vi sendte ud i fredags. Her indikerede mange, at det ville være en stor hjælp.

Mener du, at trepartsaftalen og regeringens øvrige tiltag er tilstrækkelige?

- De er gode og absolut nødvendige, og jeg vil gerne kvittere regeringen for, at der bliver handlet så hurtigt. Men de er desværre ikke tilstrækkelige. Vi har brug for at der også tilvejebringes en indsats for de små selvstændige erhvervsdrivende. Det vil hjælpe rigtig mange, hvis betaling af registreringsafgiften kunne udskydes med minimum 3 mdr. Det arbejder vi på kan lade sig gøre.

Hvor truet er din del af autobranchen i sammenligning med andre dele af den firehjulede branche og sammenlignet med andre brancher?

- Der er ingen tvivl om, at covid-19 situationen vil ramme branchen. Vi ser det allerede i udlandet, hvordan det har betydet en nedgang i bilsalget. Det mærkes også allerede nu herhjemme. Der er færre kunder i forretningerne, og der er allerede et faldende bilsalg. I krisetider holder folk på deres penge. Det vil ramme forretningerne rigtig hårdt, hvis krisen bliver langvarig.

 

 

Artiklen er en del af temaet Corona og konsekvenserne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126