23948sdkhjf

Nyt Biltema varehus på vej

Borgmester har taget første spadestik til Biltemas nye gigantvarehus i Hjørring.

BILDELE Spaden var opgraderet til gravko, da Hjørrings borgmester, Arne Boelt, og Jacob Borring Møller, direktør i Biltema, forleden sammen tog det første spadestik til detailkædens næste gigantvarehus på 6500 kvadratmeter.

I løbet af de næste ti måneder tager et topmoderne varehus form, indtil hele Nordjylland inviteres til åbningsfest den 3. oktober.

- Det var en dejlig følelse at kickstarte opførelsen af vores næste varehus i Danmark, og samtidig en stor ære at tage spadestikket sammen med Hjørrings borgmester. Vi er glade for den opbakning, Biltema har fået fra byen - både fra officiel kant, men i særdeleshed også fra borgerne, fortæller Jacob Borring Møller.

Det ny varehus får adresse på Frederikshavnvej, og selve byggeprocessen varetages af entreprenørselskabet Base.

Storstilet vækstplan

Biltema har i forvejen 12 varehuse i Danmark, og åbningen i Hjørring er næste punkt på listen i den ambitiøse ekspansionsplan, som følger det seneste rekordregnskab.

Biltema har sat jagten ind efter at få værksteder som deres kunder. Et separat katalog for bildele og værktøj – kaldet Biltema Original Bilreservedele – er introduceret i Danmark. I kataloget viser Biltema et udsnit af sine 5000 OE- og OEM-reservedele i eget brand til 6000 bilmodeller. Det vil sige bildele produceret som til bilfabrikkerne og derfor i samme kvalitet.


- Vi sluttede sidste år af med at åbne kædens største varehus nogensinde i Roskilde, og nu er det herligt igen at kigge fremad og sætte gang i næste projekt. Det er vigtigt, at vi holder tempo, for vores etablerede mål er at være landsdækkende i Danmark, hvilket vil sige 25 varehuse inden udgangen af 2025, siger Jacob Borring Møller.

Det enorme varehus i Hjørring bliver den svenske kædes varehus nummer 150 i Norden.

Skrappe miljøkrav

Biltema har sat skrappe krav til miljøvenligheden af det ny byggeri, og bæredygtighed tænkes ind i alle dele af både byggefasen og den endelige bygning. Listen af nye tiltag er lang, og varehuset får blandt andet hvidt tagpap for at mindske varmedannelsen, intelligent CTS-styring af varme- og energiforbrug og tidsstyret LED-belysning over alt.

Strømmen leveres af et 300 kvadratmeter stort solcelleanlæg på taget, mens bygningen opvarmes af et 200 kW jordvarmeanlæg, der dog stadig mangler endelig godkendelse.

Det næststørste

Biltema sælger i dag langt mere end bilprodukter, og på grund af den fart, som sortimentet konstant bliver udvidet med, kræver det mere hyldeplads, hvorfor varehuset i Hjørring bliver Danmarks næststørste.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079