23948sdkhjf

Se den vilde Mercedes AVATR køre

VIDEO: Mercedes' Avatar- inspireret fremtidensbil kørte ind på scenen under sidste uges CES i Las Vegas. Se videoen her.

KONCEPT Mercedes præsenterede under sidste uges CES-messe i Las Vegas en af de mest særprægede designede konceptbiler nogensinde; Mercedes AVATR (Advanced Vehicle Transformation. Bilen er designet i samarbejde med filmholdet bag Avatar og designet er da også som taget ud af Avatars univers, hvor mand og maskine udgør en enhed.

Konceptbilen er naturligvis fremstillet af 100 procent bæredygtige materialer og kører på et fuldt genanvendeligt batteri, drevet på organisk cellekemi, som gør miljøbelastende mineraler som nikkel og kobolt overflødige. Efter endt levetid kan batteriet blive til kompost.

Bilen er naturligvis selvkørende og har derfor intet rat, men derimod en særlig, organisk designet kontrolenhed. Udvendig er den også ganske futuristisk med en række små bioniske paneler på bagsmækken, som kan løfte og sænke sig for at give den optimale vindmodstand - og i øvrigt ligner det huden på reptil-monstrene fra Avatar.

Rent teknisk har konceptbilen en batteripakke på 110 kWh, som skulle give en rækkevidde på 700 kilometer, og opladningen går fra 0-100% på kun et kvarter. Der er en 120 hestes elmotor på hvert hjul, hvilket giver en samlet effekt på 480 hestekræfter.

Se videoen, Mercedes' svenske VD, Ola Källenius kørte bilen ind på scenen i det gigantiske MGM Grand Park Theater i Las Vegas.

Artiklen er en del af temaet Video.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14