23948sdkhjf

Næste uge er det Skills: Hvem skal danse med statsministeren i år?

Fra torsdag i næste uge er der for 10. gang DM i Skills, hvor talentfulde unge lærlinge viser deres evner ud i deres respektive fag. I år dyster 22 unge i de autorelaterede fag. Vi liner op til et af årets højdepunkter - ...og ses vi i Bella Center?

DM I SKILLS Allerede i næste uge - uge 3 - tager en række håbefulde unge fat i DM i Skills, som er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper om at blive landets bedste inden for forskellige fag. Og som altid er også autobranchen repræsenteret. I alt 22 autolakerere, karrosseriteknikere, personvogns- og lastvognmekanikere skal vise erhvervsuddannelserne fra deres bedste side, når de dygtigste EUD-elever gennem konkurrencer skal yde deres bedste i jagten på en sejr.

Mesterskabet bliver også en slags talentpleje for de dygtigste elever, idet de gennem deres præstationer i sidste ende kan stå som Danmarks, ja måske verdens bedste faglærte inden for deres felt.

En af dem er 20-årige Tobias Maarup Pedersen, der uddanner sig til lastvognsmekaniker. Udover at være elev på Syddansk Erhvervsskole i Vejle er han i lære ved Din Bilpartner i Løsning mellem Horsens og Vejle.

- Det fede ved at deltage i DM i Skills er, at man får øjnene op for, at man rent faktisk er god til sit fag. Det bliver helt vildt fedt at skulle over i Bella Center Copenhagen og kæmpe for det, fastslår Tobias Maarup Pedersen.

Noget lignende siger Filip Askær Jensen, der er i gang med uddannelsen som personvognsmekaniker og også er deltager i Skills:

- Man får anerkendelse fra både familie, venner og kollegaer, og det fede ved at deltage er at kunne vise, at man er en af de bedste.

Virksomheder bidrager

Uden hjælp fra branchen ville det være svært at afholde Skills-arrangementet. En lang række samarbejdspartnere sørger derfor hvert år for, at det rette udstyr er på plads til at give de mest optimale forhold til konkurrencedeltagerne.

Blandt leverandørerne af udstyret, der skal arbejdes på, er Stenhøj DK, der også har et par af deres egne eksperter med for at sikre, at alt udstyr fungerer optimalt, og at eleverne er gjort fortrolige med udstyret.

- Vi er glade for at kunne bakke op omkring Skills og har gjort det i flere år. Selvfølgelig skal de unge mennesker have mulighed for at arbejde med kvalitetsudstyr så de kan yde deres absolut bedste, siger direktør Søren V. Olesen.

Stenhøj DK leverer lifte fra Autopstenhoj, men også test-udstyret fra italienske Corghi, som der bliver dystet på.

Også autolakererne, der bliver uddannet i Silkeborg og har fire deltagende i Skills, skal bruge en del plads. De får gode arbejdsforhold på baggrund af et samarbejde:

- Vi har lavet en aftale med Allan Blinkilde fra Miljøkabiner Aps og har fået godkendt anvendelse af hans kabine/blanderum. Da vi meget gerne vil vise faget fra vores bedste side og tiltrække unge til vores fag, er vi rigtig glade for, at det kan lade sig gøre i Bella, siger Jens Søndergaard Hansen, som er faglærer for autolakerere på College 360 i Silkeborg.

Adgang til arrangementet i Bella er gratis i de tre dage og afsluttes af statsminister Mette Frederiksen, (S), som overrækker præmier til de vindende deltagere lørdag eftermiddag.

De heldige vindere fortsætter herefter til EuroSkills, som er den Europæiske konkurrence. Herfra går vinderne herfra videre til WorldSkills, hvor unge mennesker fra mere end 63 lande dyster om de eftertragtede titler.

DM i Skills forventer ca. 70.000 gæster over de tre dage.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109