23948sdkhjf

Ny aktør vil udfordre markedet for opladning

Med Intelligent software vil nystartet Spirii går målrettet efter at dække uopfyldt behov hos bl.a. virksomheder, kommuner, boligforeninger, der skal oplade elbiler.

STRØM Danmarks tårnhøje grønne ambitioner, et elbilmarked i rivende udvikling og en stigende efterspørgsel på ladeinfrastruktur til elbiler, kræver nytænkning og innovative løsninger.

Det mener en gruppe erfarne specialister inden for eMobility, som derfor har valgt at satse stort på at imødekomme markedets uopfyldte behov for effektiv og intelligent opladning til elbiler.Det har ført til etablering af selskabet Spirii, der sætter fra land med et solidt investor-grundlag i ryggen - herunder en kapitalindsprøjtning på et større millionbeløb fra den internationale koncern GNRGY, der bl.a. producerer ladeudstyr til elbiler.

- Hvis vi skal understøtte den enorme vækst i elbilmarkedet de kommende år, er der behov for at tænke innovativ og fremtidssikret opladning. Vi skal væk fra primært at fokusere på offentlig ladeinfrastruktur til også at understøtte smart opladning derhjemme og i det semi-offentlige - på arbejdspladsen, p-huse, boligforeninger og ved indkøbssteder - de steder hvor elbiler holder stille længst tid, fortæller Spiriis adm. direktør Tore Harritshøj, der som tidligere adm. direktør i energiselskabet E.ON kommer med mange års erfaring fra eMobility-markedet. Han fortsætter:

- Det skal ske på en måde, så belastningen af elnettet minimeres mest muligt og brugeroplevelsen er enkelt og smart. Den udfordring løser Spirii - blandt andet ved hjælp af den innovative software, som vores specialister har udviklet.

Sammen med selskabets stifter og driftsdirektør, Torben Fog, som kommer med over 10 års erfaring med udvikling af ladeløsninger til elbiler, ser Tore Harritshøj et stort uopdyrket potentiale i markedet, især når det gælder intelligent software og digitale løsninger til opladning.

Læs også: Kurser i skadesberegning er en god investering

- Vores unikke position er vores software. Vi kan levere intelligente løsninger, som vi tror på bliver en helt almindelig del af fremtiden. Vores målsætning er, at vi inden for de næste to til tre år bliver en af de vigtigste spillere på det nordiske marked for intelligent opladning af elbiler, anfører han. Tore Harritshøj vil dog ikke sætte tal på, hvor mange installationer selskabet vil opnå de kommende år.

Fokus på software
Tore Harritshøj er tiltrådt som administrerende direktør i Spirii oktober 2019, og tilslutter sig dermed en udbrydergruppe bestående af eMobility-specialister fra E.ON, der desuden kommer med erfaring fra både Clever, Tesla, Better Place og GreenMobility.

Gruppen har målrettet fokus på at udvikle software og smarte opladningsløsninger og opfylde et omfattende behov hos bl.a. virksomheder, kommuner, boligforeninger og p-huse, der nemt og effektivt skal kunne oplade kunders, beboeres, gæsters og egne elbiler. Spirii vil udvikle og tilbyde løsninger til disse segmenter med fokus på digitale platforme, enkelthed og effektivitet - både når det gælder brugerinterface, pris og intelligent opladning.

- Udviklingen på markedet går nu så hurtigt, at der er behov for et koncept for ladeløsninger, der sikrer, at man meget hurtigt kan adaptere nye teknologier, kundeadfærd og -behov. Med Spirii bygger vi en forretningsmodel og en platform, der sikrer dette siger Tore Harritshøj og fortsætter:

- Når vi sælger ladeløsninger til virksomheder, kommuner, p-huse og boligforeninger kobler vi os på kundens strømleverandør. Vi arbejder proaktivt på en roamingløsning, så vores kunder kan tilgå det offentlige netværk både i Danmark og resten af Europa, slutter han.

Sådan virker Spirii

Med Spiriis software og ladeplatform, Spirii Connect, kan kunden nemt overskue og tilgå opladning i ladenetværket med moderne betalingsløsninger.

Platformen giver mulighed for kommunikation med ladestandere, løbende monitorering og online fejlretning, ligesom ny software hele tiden kan pushes ud til ladestanderne.

Platformen giver virksomheder, kommuner og boligforeninger mulighed for at tilbyde adgang til opladning tog differentiere mellem brugere, pris og afregning.

Når ladestanderne er tilknyttet Spirii Connect bliver der automatisk sørget for, at de tilkoblede elbiler konstant får maksimal udnyttelse af strømkapaciteten.

Med Spiriis intelligente software og ladeløsninger kan man minimere den samlede samfundsomkostning i forbindelse med elektrificering af transporten.

Hold dig opdateret med Motor-magasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Corona-virus lukker adgang til Fiat fabrikker

Plus

Luksusbiler for 50 mio. kr. forsvandt inden konkurser

Falke Bilers konkurs viser sig at blive stadigt mere omfattende, og flere kuratorer har mistanke om planlagt svindel, som involverer salg af leasingbiler til udlandet

Toyota hædrer nordjysk forhandler

Novabil i Brønderslev overhaler Louis Lund og STS Biler.

Plus

Hvornår er en bil købt fuldt ud?

JURAKLUMME: En sag, der gik helt til Højesteret, viser , at det kan være svært at gardere sig mod bedragere - i dette tilfælde; en svigefuld kæreste og en anløben forhandler.

Plus

Udbrydere står bag ny indkøbsforening

Ti opsagte Seat-forhandlere har forladt Vass-Point og dannet Autoleader, som er åben for alle uanset bilmærke.

Nyhedsbrev

8.355 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Forhandler tvunget til at stoppe bilsalg langs vejen

Autohuset Fredensborg må fortsætte som værksted. Kommunen vil ikke forny landzonetilladelse. Ejeren er utilfreds med beslutningen.

Online Avis Arkiv
Plus

Bilforhandlere forsømmer onlinehandel

Plus

Nye tal: Bilforhandlere forventer større grønt bilsalg

Undersøgelse konkluderer, at der er udsigt til salg af langt flere grønne biler i 2020 - men ikke nok til at nå milepæl.

Tesla får grønt lys for kæmpefabrik

Plus

Storsvindel med leasingbiler fører til konkurs

Efter en række konkurser er en bilforhandler fra Kolding mistænkt for svindel for mindst 50 millioner kroner med luksusbiler

Miljøstrid skaber usikkerhed om Teslas kæmpefabrik ved Berlin

Forhandlinger om flere ladestandere går i gang

Plus

Flere konkurser i autobranchen i januar

Plus

Sydsjællandsk bilhus udvider og vil fordoble salg

2020 bliver et travlt år præget af vækst med nye bilmærker og nybyggeri hos Henrik Hansen Automobiler i Næstved og Vordingborg. Året byder også på et generationsskifte med glidende overgang.

Plus

Andersen Biler: Vi skal væk fra oldschool bilsalg

Andersen Bilers HR-ansvarlige, Line Andersen, står klar med unge kandidater til den nye servicerådgiver-uddannelse og vil bruge tiltaget aktivt i sin rekruttering.

Plus

Kevin på asfalt i ny racer - inkl. alle data

Årets første testkørsel er i gang. Kevin Magnussen er på asfalt med den nye VF-20 racer - her er den tekniske gennemgang.

Plus

Nissan sætter ny rekord med selvkørende bil

Plus

Ny direktør hos Skorstensgaard

Ny i direktionen på Skorstensgaard-værksted - ændringer i ledelsen hos Andersen Motors, Goodyear Danmark og Suzuki Bilimport Danmark.

3

Fejlskud fra Motorstyrelsen

Plus

Interdan i samarbejde med FCA Capital

Plus

Bilforhandlere tjente tæt på en milliard kroner

De danske bilforhandlere havde et flot 2018, mens importørerne satte indtjeningsrekord, viser ny brancheanalyse.

Plus

Hvor meget salg er der i hjemmesider når alt kommer til alt

Semler med Volkswagen, Skoda og andre mærker er mestre i at sælge biler – men er de også mestre i markedsføring via hjemmesider? Vi undersøger de førende bilmærkers hjemmesider.

Plus

Gigantisk nedtur på vej i bilindustrien

ANALYSE: Den europæiske bilindustri står foran store forandringer, som vil give genlyd i hele branchen - også hos grossister og på værkstederne.

Undgå tvangsopløsning af firmaet

Plus

Lad os nu beholde forbrændingsmotoren

Lukusbilhus udvider på Fyn

Plus

JURA: Pas på med blot at angive "service OK"

Få styr på afgifterne i salgskontrakten

Plus

UGENS LEDER - ...om nye penge i elbiler

Plus

Renault: Autouncles leadhåndtering betyder alt

Plus

Hvornår må man bortvise en medarbejder?

Plus

Ford-forhandler overtages af Bin2Bil

FTZ tilbyder bedre bilteknisk support

VW-koncernchef: Den klassiske bilfabriks tid er slut

Plus

Godt for elbilerne - two more years på billig strøm

Plus

Når en kunde kræver afgiftspenge tilbage

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Udmål ADAS med Hunter 4-hjulsudmåler på få minutter

Motorrenoveringsdele!

Har du også fået vand? Løwener giver dig en nem løsning

Udsugning af olietåge og svejserøg hos J.E. Pedersen

metalbåndsav i god kvalitet til lette savopgaver.

Peugeot bygger pickup til tredjeverdenslande

Hyundais nye i20 får Polo til at ryste i bukserne

Skoda fylder 125 år – deler gaver ud til dig

Hvad er farlige kemikaliers største skræk?

Med få skridt kan du gøre en forskel

Dobbelt så stærk, dobbelte lameller for dobbelt styrke

Nem montering af lovligt parvis fjernlys

Skodas elektriske SUV er på vej – navnet bliver Enyaq

Inverter fra SmartVan - Tips og gode råd

Fem billige brugte biler til under 50.000 kroner

Bliver dine kabler, nøgler og dokumenter altid væk?

Forbilleder til fremtidens køkkener

Kombiner 4-hjulsudmåling med ADAS kalibreringsudstyr

Overvejer du at lave en Laudrup?

Det dyre cirkus kan lave penge

To nye akku hotmelt limpistoler

Endelig kan familien være med – BMW 330i Touring

Støvreducerende bremseklodser (rd:z) fra Zimmermann.

Kør-selv-vinterferie – her er de fire bud

Turboladere til hele bilparken!

Send til en kollega

0.204