23948sdkhjf

Omnicar konkurs i Danmark

Svensk Bilgaranti/Fragus har taget over. Fremover satser it-selskabet kun på importører, store bilhuse og værkstedskæder, men ikke på enkeltstående bilforhandlere og værksteder.

NEDTUR Det danske datterselskab af Omnicar er erklæret konkurs den 25. juni. Omnicar er et it-selskab, som sælger abonnementer til bilforhandlere og værksteder, som vil tilbyde servicekontrakter til deres kunder.

Umiddelbart får det dog ikke yderligere konsekvenser for brugere af systemet, end at det er en ny virksomhed, som skal stå for den daglige drift i Danmark. Det lover både Omnicar i Sverige og virksomheden Fragus, der overtager driften på dansk jord, og som samtidig skal stå for at yde support.Fragus er ejet af en af nordens største aktører inde for garantier til biler, Svensk Bilgaranti.

Overtog 12. juli
I en meddelelse fra AB Svensk Bilgaranti Gruppen oplyses det, at men overtager Omnicar SAM.

"AB Svensk Bilgaranti Gruppen har den 12. juli overtaget ejerskab, styring samt alle kunder til softwaren Omnicar SAM. Overtagelsen får ikke konsekvens for kundernes daglige brug af løsningen eller eksisterende aktive abonnementer. Løsningen forbliver præcis den samme. Opkrævninger for Omnicar SAM licensen vil pr. 1. august 2019 blive opkrævet fra selskabet AB Svensk Bilgaranti (Fragus)", oplyser Fragus.

"Det nye ejerskab med AB Svensk Bilgaranti vil åbne op for nye og endnu flere digitale og rentable abonnementsprodukter mod slutkunderne. De nye typer produkter vil blandt andet være bilgarantier på abonnement som enten vil kunne købes individuelt eller kombineres med de i forvejen lokale serviceabonnementer og/eller hjulhotels-abonnementer", tilføjer forretningsudviklingschef Rasmus Munch over for Motor-magasinet.

Læs også: Serviceaftaler sikrer kunde-loyalitet

AB Svensk Bilgaranti Gruppen

Er Skandinavisk bilgaranti-leverandør til både nye og brugte biler. Selskabet blev etableret i 1999 og har leveret bilgarantier til mere end 500.000 kunder i Skandinavien. Selskabet har hovedkontor i Gøteborg og har i alt 35 ansatte. AB Svensk Bilgaranti Gruppen har filialer i både Sverige, Norge, Finland og nu også Danmark. I Danmark er selskabet også kendt under navnet Fragus.
AB Svensk Bilgaranti Gruppen omsatte i 2018 for i alt 125 millioner svenske kroner og har i første halvår af 2019 allerede omsat for 90 millioner.
AB Svensk Bilgaranti Gruppen har sin egen og større it-udvikling siddende i Gøteborg. Disse medarbejdere er specialister inden for software til bilbranchen. It-teamet vil overtage den daglige drift, vedligeholdelse og videreudvikling af Omnicar SAM.Brugerne skal orienteres
AutoBranchen Danmark har været i kontakt med både Omnicar og Fragus og opfordret begge virksomheder til at kommunikere ud om overtagelsen, og hvordan de danske brugere skal forholde sig, oplyser kommunikationschef Charlotte Brix Andersen fra brancheforeningen.

- Omnicar SAM-platformen er et redskab, som mange bilforhandlere og værksteder i Danmark bruger, og derfor skal brugerne selvfølgelig orienteres ved ændringer, der vil påvirke deres forretning, siger Charlotte Brix Andersen.

Kommentar: Dansk Bilbrancheråd ærgrer sig

Dansk Bilbrancheråd mener, at det er ærgerligt, at Omnicar kaster håndklædet i ringen så hurtigt, fordi rådet har konstateret en stigende interesse for de abonnementsbaserede serviceaftaler blandt sine knap 2000 værkstedsmedlemmer.
- En AnalyseDanmark-undersøgelse viser, at knap 40 procent af bilejerne er interesserede i en serviceaftale. Derfor håber Dansk Bilbrancheråd som bilbranchens største interesseorganisation, at andre vil overtage Omnicars tilbud om abonnementsbaserede serviceaftaler til individuelle værksteder og bilforhandlere, siger Erik S. Rasmussen, direktør, Dansk Bilbrancheråd.
Førnævnte undersøgelse viser også, at kun 11 procent af de adspurgte bilejere blev tilbudt en fast servicetale ved sidste værkstedsbesøg, så potentialet for at få sat disse serviceaftaler i system er meget stort, påpeger Dansk Bilbrancheråd.
Rådet indgik i den 1. maj 2018 en rammeaftale med Omnicar.Nyt kontor i Ørestaden
Omnicar har frem til denne sommer holdt til på en femte-sal på Sankt Annæ Plads i København med 25 ansatte, men nu etableres der et nyt dansk kontor i Ørestaden.

- Kontoret bliver flyttet ud i Ørestaden, tæt på Fields, hvor det bliver nemmere for vores danske og svenske kunder at komme på besøg. Fragus har i forvejen en key account manager, Lars Brønsby, bosiddende og med kontor i Aarhus, siger Rasmus Munch.

Læs også: Gennembrud for serviceaftaler

Stiftere fortsætter
- Ændringerne betyder, at vi ikke mere vil have fokus på enkeltstående værksteder og autoforhandlere. Vores fokus bliver i stedet importører, større autoforhandler-kæder samt værkstedskæder, oplyser en af de to stiftere af Omnicar, Claus T. Hansen, Group CEO, til Motor-magasinet.

Han tilføjer, at den anden stifter, Mikkel Andreas Lippmann, forsætter som direktør for Omnicar Importer, som er det danske driftsselskab.

- Vi må konstatere, at værksteder og bilforhandlere i det mindre segment ikke ønsker at tilbyde kunderne serviceaftaler og ligeledes heller ikke ønsker at betale for software, der kan håndtere dette. Dette til trods for at over 40 procent af danske bil kunder ønsker en serviceaftale på deres bil. Vi kan samtidig se, at importørerne rykker kraftig og er ved at tage ejerskab over bilkunderne, når vi taler serviceaftaler, udtaler Claus T. Hansen.

- Ellers er der ikke yderligere konsekvenser for driften i Danmark, tilføjer han.

Læs også: Bilforhandlere går glip af 240 millioner kroner

Et slag for Kevin
På sin hjemmeside oplyser Omnicar, at likvidationsomkostningerne for Omnicar A/S vurderer til 7-9- millioner svenske kroner, og at Omnicar A/S ikke kan opfylde sine forpligtelser over for Omnicar Holding AB.

Alle aktiviteter vil blive videreført i Omnicar Holding AB, Omnicar AB i Sverige og Omnicar Importer ApS i Danmark.

Omnicar har i øvrigt været en af Kevin Magnussens personlige sponsorer, lanceret i februar 2018.

Mere om: omnicar
Hold dig opdateret med Motor-magasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Flere danskere vil investere i en ny bil i år

Overraskende nok er det tilsyneladende de mindre biler, danskerne har øje på.

Plus

Ude og inde i autobranchen - uge 33

Billigere biler efterlod et hul i statskassen

Den tidligere regering fik aldrig fuldt finansieret lempelsen af bilafgifterne i 2017. Hullet i statskassen kan være i milliardklassen.

Bilforhandler får medhold i principsag

En bilforhandler hæfter ikke for fejl og mangler, når årsagen hertil kan henføres til ændringer, som bilkøberen selv har foretaget på bilen. Dansk Bilforhandler Union glæder sig over dommen i den seks år lange BMW-sag.

Nyhedsbrev

8.220 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Plus

Bilsalg: Vindere og tabere i juli

Danskerne har taget Volkswagens mini-SUV, T-Cross, til sig. Til gengæld vender de Opel Insignia ryggen.

Online Avis Arkiv

Interdan fyrer op under Opels varebiler

Omnicar konkurs i Danmark

Svensk Bilgaranti/Fragus har taget over. Fremover satser it-selskabet kun på importører, store bilhuse og værkstedskæder, men ikke på enkeltstående bilforhandlere og værksteder.

Biltyverier: Branchen hårdt ramt

Tre aktuelle sager fra branchen. Hos fynsk AutoMester er man dybt rystet. Plus guide til at løse problemet med falske kørekort

Bølge af tyverier af lånte biler

Dansk Folkeparti vil give bilforhandlere adgang til register for at hjælpe dem mod svindlere.

DEBAT: Er klima den nye religion?

Negative forventninger breder sig

Flere bilforhandlere ser nu negativt på bilsalget i årets sidste måneder, viser undersøgelse fra AutoBranchen Danmark.

Plus

Ny leasingdom åbner for tilbagebetaling

Dansker anholdt for svindel med luksusbiler

Spansk politi har i en storstilet aktion anholdt en dansker på den spanske solkyst for svindel og tyveri af luksusbiler.

Plus

Utrolige biler til utrolige hammerslag

Plus

Franske biler som premium

PSA går all in med DS - premiummærket, der skal bide skeer med de driftssikre tyskere. Ny Mini-SUV skal sætte turbo på salget.

Bli’r 2019 kun et mellemgodt år?

Ørsted skifter til elbiler

Plus

Konkurser i juli i autobranchen

Ude og inde i autobranchen - uge 32

Ajour med de korte nyheder fra autobranchen

Godt gang i salget af grønne biler i juli

Der var en mangedobling af salget af el- og hybridbiler i juli. Også det samlede tal er tilfredsstillende, mener de danske bilimportører.

Plus

Udsigt til høje bøder for brud på datasikkerheden

Datatilsynet lægger op til at udstikke gigantbøder til virksomheder for ikke at overholde reglerne.

Kevin Magnussen sagde ja til sin Louise på Fyn

Kan man polere en bil med blot en vandslange?

Hæld et nyt vidundermiddel i højtryksspuleren - sprøjt - skyl - tør. Og bilen er poleret. Vi prøver Meguiar’s nye vask/voks med navnet Snow Foam.

Sig hallå til Mikaela

Plus

Ny leasingløsning til drømmebiler

Hybridbil helt uden kobling

Albon overtager Gaslys Formel 1-sæde hos Red Bull

Ajour med autobranchen: Branchemøde om ladestandere

Dieselgate
Tidligere Audi-direktør er formelt sigtet efter dieselsnyd

Ude og inde - uge 27

DF vil give bilforhandlere adgang til register

Ude og inde i autobranchen - fra juli

Ung dansker snupper sin første sejr i Formel 3

Smuk natur, flotte biler - og racerløb

Aston Martin-aktier får nye tæsk efter tab

Se alle Medlemmernes egne nyheder

EasyWash bilvaskemaskine fra WashTec med Race-pakke

Forstærkede styretøjsdele eller ej?

Drønlækre kemikalieskabe fra DENIOS

Studerende på Aarhus Maskinmesterskole får 70 % mere plads til projekter

Q8 Formula Truck 8700 FE 5W-30 erstattes

Du går aldrig galt i byen med classic-line by DENIOS

Den rigtige brik passer ikke altid i puslespillet

Momentomformere til automatgearkasser

Miljøskabe af PolyStore er for syret!

Den hjemvendte superhelt – Toyota Supra en fest fra fortiden

Herth + Buss / Jakoparts, direkte fra Tyskland

Miljøcontainer, walk-in skabet til din virksomhed

Breaking news

Brugttest: Made in China - Volvo S90 D4

Hvad er farligere end din svigermor?

Herth + Buss Jakoparts, direkte fra Tyskland.

Biltorvets debut på racerbanen stor succes

Originale Mercedes, reservedele, direkte fra Tyskland

Procesudsugning på autoværksted

#askwashtec

Drypper det på gulvet?

Ny bilvask hos Ole Jensen i Kalundborg

Ford Mustang GT – ti trin til himlen

ShieldTecs Ultra & ShineTecs Ultra - Best shine meets best protection.

Fokus på værksteder: Bliv klar til uanmeldt besøg fra Arbejdstilsynet

Send til en kollega

0.25