23948sdkhjf

Omnicar konkurs i Danmark

Svensk Bilgaranti/Fragus har taget over. Fremover satser it-selskabet kun på importører, store bilhuse og værkstedskæder, men ikke på enkeltstående bilforhandlere og værksteder.

NEDTUR Det danske datterselskab af Omnicar er erklæret konkurs den 25. juni. Omnicar er et it-selskab, som sælger abonnementer til bilforhandlere og værksteder, som vil tilbyde servicekontrakter til deres kunder.

Umiddelbart får det dog ikke yderligere konsekvenser for brugere af systemet, end at det er en ny virksomhed, som skal stå for den daglige drift i Danmark. Det lover både Omnicar i Sverige og virksomheden Fragus, der overtager driften på dansk jord, og som samtidig skal stå for at yde support.Fragus er ejet af en af nordens største aktører inde for garantier til biler, Svensk Bilgaranti.

Overtog 12. juli
I en meddelelse fra AB Svensk Bilgaranti Gruppen oplyses det, at men overtager Omnicar SAM.

"AB Svensk Bilgaranti Gruppen har den 12. juli overtaget ejerskab, styring samt alle kunder til softwaren Omnicar SAM. Overtagelsen får ikke konsekvens for kundernes daglige brug af løsningen eller eksisterende aktive abonnementer. Løsningen forbliver præcis den samme. Opkrævninger for Omnicar SAM licensen vil pr. 1. august 2019 blive opkrævet fra selskabet AB Svensk Bilgaranti (Fragus)", oplyser Fragus.

"Det nye ejerskab med AB Svensk Bilgaranti vil åbne op for nye og endnu flere digitale og rentable abonnementsprodukter mod slutkunderne. De nye typer produkter vil blandt andet være bilgarantier på abonnement som enten vil kunne købes individuelt eller kombineres med de i forvejen lokale serviceabonnementer og/eller hjulhotels-abonnementer", tilføjer forretningsudviklingschef Rasmus Munch over for Motor-magasinet.

Læs også: Gennembrud for serviceaftaler

AB Svensk Bilgaranti Gruppen

Er Skandinavisk bilgaranti-leverandør til både nye og brugte biler. Selskabet blev etableret i 1999 og har leveret bilgarantier til mere end 500.000 kunder i Skandinavien. Selskabet har hovedkontor i Gøteborg og har i alt 35 ansatte. AB Svensk Bilgaranti Gruppen har filialer i både Sverige, Norge, Finland og nu også Danmark. I Danmark er selskabet også kendt under navnet Fragus.
AB Svensk Bilgaranti Gruppen omsatte i 2018 for i alt 125 millioner svenske kroner og har i første halvår af 2019 allerede omsat for 90 millioner.
AB Svensk Bilgaranti Gruppen har sin egen og større it-udvikling siddende i Gøteborg. Disse medarbejdere er specialister inden for software til bilbranchen. It-teamet vil overtage den daglige drift, vedligeholdelse og videreudvikling af Omnicar SAM.Brugerne skal orienteres
AutoBranchen Danmark har været i kontakt med både Omnicar og Fragus og opfordret begge virksomheder til at kommunikere ud om overtagelsen, og hvordan de danske brugere skal forholde sig, oplyser kommunikationschef Charlotte Brix Andersen fra brancheforeningen.

- Omnicar SAM-platformen er et redskab, som mange bilforhandlere og værksteder i Danmark bruger, og derfor skal brugerne selvfølgelig orienteres ved ændringer, der vil påvirke deres forretning, siger Charlotte Brix Andersen.

Kommentar: Dansk Bilbrancheråd ærgrer sig

Dansk Bilbrancheråd mener, at det er ærgerligt, at Omnicar kaster håndklædet i ringen så hurtigt, fordi rådet har konstateret en stigende interesse for de abonnementsbaserede serviceaftaler blandt sine knap 2000 værkstedsmedlemmer.
- En AnalyseDanmark-undersøgelse viser, at knap 40 procent af bilejerne er interesserede i en serviceaftale. Derfor håber Dansk Bilbrancheråd som bilbranchens største interesseorganisation, at andre vil overtage Omnicars tilbud om abonnementsbaserede serviceaftaler til individuelle værksteder og bilforhandlere, siger Erik S. Rasmussen, direktør, Dansk Bilbrancheråd.
Førnævnte undersøgelse viser også, at kun 11 procent af de adspurgte bilejere blev tilbudt en fast servicetale ved sidste værkstedsbesøg, så potentialet for at få sat disse serviceaftaler i system er meget stort, påpeger Dansk Bilbrancheråd.
Rådet indgik i den 1. maj 2018 en rammeaftale med Omnicar.Nyt kontor i Ørestaden
Omnicar har frem til denne sommer holdt til på en femte-sal på Sankt Annæ Plads i København med 25 ansatte, men nu etableres der et nyt dansk kontor i Ørestaden.

- Kontoret bliver flyttet ud i Ørestaden, tæt på Fields, hvor det bliver nemmere for vores danske og svenske kunder at komme på besøg. Fragus har i forvejen en key account manager, Lars Brønsby, bosiddende og med kontor i Aarhus, siger Rasmus Munch.

Læs også: Succes med serviceaftaler

Stiftere fortsætter
- Ændringerne betyder, at vi ikke mere vil have fokus på enkeltstående værksteder og autoforhandlere. Vores fokus bliver i stedet importører, større autoforhandler-kæder samt værkstedskæder, oplyser en af de to stiftere af Omnicar, Claus T. Hansen, Group CEO, til Motor-magasinet.

Han tilføjer, at den anden stifter, Mikkel Andreas Lippmann, forsætter som direktør for Omnicar Importer, som er det danske driftsselskab.

- Vi må konstatere, at værksteder og bilforhandlere i det mindre segment ikke ønsker at tilbyde kunderne serviceaftaler og ligeledes heller ikke ønsker at betale for software, der kan håndtere dette. Dette til trods for at over 40 procent af danske bil kunder ønsker en serviceaftale på deres bil. Vi kan samtidig se, at importørerne rykker kraftig og er ved at tage ejerskab over bilkunderne, når vi taler serviceaftaler, udtaler Claus T. Hansen.

- Ellers er der ikke yderligere konsekvenser for driften i Danmark, tilføjer han.

Læs også: Kevins drøm om det store team

Et slag for Kevin
På sin hjemmeside oplyser Omnicar, at likvidationsomkostningerne for Omnicar A/S vurderer til 7-9- millioner svenske kroner, og at Omnicar A/S ikke kan opfylde sine forpligtelser over for Omnicar Holding AB.

Alle aktiviteter vil blive videreført i Omnicar Holding AB, Omnicar AB i Sverige og Omnicar Importer ApS i Danmark.

Omnicar har i øvrigt været en af Kevin Magnussens personlige sponsorer, lanceret i februar 2018.

Mere om: omnicar
Hold dig opdateret med Motor-magasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Red Bull gør Albon til permanent Verstappen-makker

Børnefamilier køber mindre biler

En mindre mellemklassebil er den mest populære biltype hos børnefamilierne, viser ugens analyse fra Voxmeter.

Plus

Få styr på reglerne for sygedagpenge

Årets GTI kåres

Plus

Prisfald på elbiler - helråsdæk hitter - Grøn kommune

Nyhedsbrev

8.296 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Plus

Tesla planlægger at bygge fabrik i Tyskland

Tesla-stifteren Elon Musk Tesla sagde tirsdag, at Tesla planlægger at bygge sin næste fabrik i nærheden af ​​Berlin.

Online Avis Arkiv
Plus

Tre nye direktører, der skal have gang i salget

Nye direktører hos Ford, Nissan og Renault; alle tre har ét og samme mål; der skal sælges flere biler, mange flere biler. Analyse plus fem spørgsmål til dem alle tre.

Fart på de brugte biler

Plus

5 spørgsmål - 5 svar Renaults Yana Minenko

Det er et must, at vi skal øge salget af Renault, og når det kommer til Dacia er opgaven først og fremmest af øge kendskabet. Og så skal vi sælge langt flere varebiler.

Plus

5 spørgsmål - 5 svar Fords Frank Skjærbæk

Den nye Ford-direktør fortsætter sin forgængers overordnede strategi - et af de steder, der skal skrues op, er på salget af varebiler.

Danske robotter hjælper Ford

De ældre kører Toyota - de yngre VW

Ugens analyse fra Voxmeter viser sammenhængen mellem alder og bilmærke.

Plus

Fra 2021 kører Formel 1 på lavprofil

Skiftet fra 13- til 18-tommerdæk kan føre dækfabrikker ind i Formel 1

Plus

Luksus bilmærke igen til Danmark

Efter seks års fravær vil Toyota igen sælge biler af sit premiummærke Lexus i Danmark. Ny direktør for firmaet er udpeget.

Plus

Autoværksted med racerfart på

Copenhagen Sports Garage, med bl.a. Jørgen Agergaard, har lavet vinderbiler til motorsport, og leverer specialarbejde til andre værksteder.

Plus

PSA fusionerer med FCA

Franske PSA og italiensk/amerikanske Fiat Chrysler er enige om en fusionsaftale og opretter nyt selskab i et 50-50 aktiebytte.

Plus

Analyse: Hvad vil PSA med FCA?

Giver det mening, hvis Interdan også skal sælge Fiat 500, og er det en fordel for for Semler, at Volkswagen nedjusterer sine forventninger? Motor-magasinet vurderer situationen efter fusionen.

Plus

Nyt leasingværktøj skaber dialog og tryghed

Hos Sand Jensen i Silkeborg har en ny og interaktiv måde at sende leasingtilbud på gjort dialogen med kunderne meget nemmere og øget forståelse og tryghed.

Plus

Sådan får du flere biler på dit værksted

Autobutler har fulgt debatten om faldende markedsandele hos de frie værksteder, fordi bilejere i større grad vælger mærkeværkstederne, skriver Christian Legêne fra værkstedsportalen i denne kommentar.

Plus

Fuld fart på pc-skærmen igen

Tesla og Crashpoint rykker ind i My Garage

Suveræn Hamilton genvinder Formel 1-verdensmesterskab

1

Dæk og bremser ødelagde løbet for Kevin

Kevin Magnussen udgik i årets 3. sidste Formel 1-grandprix – men var undervejs oppe at snuse til pointene.

Formel 1 præsenterer store ændringer og deler vandene

Ferraris Sebastian Vettel er kritisk over for nye biler, mens Lewis Hamilton ser ændringer som en udfordring.

Plus

Konkurser i autobranchen i september

Plus

Byttebilen blev dyr for bilforhandler

Plus

Pop up: Sælg bilen i storcentret

Plus

Skorstensgaard udvider direktionen

Nissan udpeger ny chef

Plus

Sådan tolkes reglen om beskatning af firmabiler

Plus

Ny i bestyrelsen hos Andersen Biler

Plus

Overraskende bytte i dansk motorsport

Plus

Stort opbrud: Bilmærker dør, kapitalfondene går mod bilverdenen

Plus

Søren D. Madsen ud af direktionen hos Stenhøj

Plus

Leasingselskaber i søgelyset

Plus

Ny formand for Als Motor

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Vores guide til FALCON by DENIOS

Ny Faymonville Multimax !

Drømmer du om at samle al din logistik ét sted?

Mere rummelig og smart – Octavia tilbage i fjerde generation

Sådan fungerer vores parkeringssensortester

Ny kompakt arbejdslampe med unikt SMART GRIP 4-in-1 system

Find os på Productronica 2019

Video af montage af det nye T60 system

Dyser/injektorer og pumper fra NAP.

Biltorvet slår et sving mod at blive et mediebureau

Mercedes-Benz A-Klasse Sedan (type W177) 09/’18

Kan du gætte alle 13 mærker fra den nye bilgigant?

Mangler du en destrueringstank til din kones farlige fælder?

Sådan undgår du Dødens Gab

Den hidsigste hidsigprop – BMW M2 CS

Trolley 3 delt

Toyota Corolla Touring Sports skjult aftageligt anhængertræk

Ergonomi på arbejdspladsen

Skiven der skærer og affaser plastrør i èt og samme snit.

Nye, renoverede og brugte motorer.

Kan vi gøre hverdagen lettere for dig?

Er automatisering og autonome logistikrobotter for alle?

Plej de personlige relationer

Nyhed - Zimmermann Sport bremseskive

Garanterer bæredygtige batterier med ny computerteknologi

Send til en kollega

0.283