23948sdkhjf

Jens, hvad er det med dig og Beatles?

En af branchens markante, Jens Sørensen, fylder 60. Vi spørger ind til forbilledet - og lokker hans vinderformel ud af ham.

MÆRKEDAG Middelfarteren Jens Sørensen opnåede sin første chefstilling som blot 28-årig, sidenhen er en række “visitkort" kommet til. Forretningsmand, rådgiver, professionel bestyrelsesmand, ledelsesmentor, coach, foredragsholder, komponist og forfatter.

Den 18. juli fylder han så 60 år, og hans fødselsdagsgave til sig selv fulgte op til julen 2018 via hans seneste bogudgivelse, “Out Loud"; hans første engelsksprogede udgivelse.Dedikation, kreativitet og flid har været daglige nøgleord igennem hele hans livsrejse. Hans forbillede på livsmod og ordentlighed er Nelson Mandela, imens Winston Churchill dukker op i hans indre, når det gælder viljen til sejr.

Skabertrang og vilje har der sandelig været en hel del af. Udover sit professionelle forretningsvirke, har han udsendt hele otte bøger, fem musik albums og rådgivet på kryds og tværs i forskellige industrier, herunder Så også rådgivning for kendte kapitalfonde.

Middelfart og München
Jens Sørensen sidder i dag i flere bestyrelser og har forskellige strategiske rådgiver-roller, alt med udgangspunkt i hans eget bureau “The Wide View", hvorunder han også udøver mentorships for flere ledere.

Fritiden bruges primært på rejser, dog helst af kortere varighed. Derudover er den store passion hele fodboldverdenen, dog specielt tyske Bayern München. Han værner dog om sine rødder - her elsker han især samværet og hyggen med de nære venner i og omkring hjembyen Middelfart.

Læs også: Q&A - Jens Sørensen om corona-krisen

60 års dagen fejres ikke specielt, idet den falder alt imens han hygger sig på Samsø Festivalen - en for ham årlig tilbagevendende begivenhed.Er der noget, der specielt har kendetegnet dig i alle de aktive år?

- Jeg har altid været 100 procent forberedt - og det har jeg været i alt, jeg er gået ind i. Jeg ved, hvad det betyder - jeg ved hvor meget lettere alting så bliver. Derfor har jeg altid glædet mig til “at åbne dørene ind til alle mine udfordringer". Jeg har aldrig bare fulgt med strømmen - jeg er som oftest gået imod den. Jeg forstår virkeligheden, ganske enkelt fordi jeg har valgt at være midt i den.Har du en vinderformel?

- Vinderne i business er de, som skaber den euforiske fællesskabsånd. Herfra bliver det svære let og det umulige muligt. Jeg har her tre ord som driver dette for mit vedkommende:

• Attitude

Læs også: I en coronatid: Lige nu handler det om loyalitet

• Omsorg

• Nærhed

Udvis rette livsattitude, drag omsorg for dine (og andres) livsværdier, og praktiser nærhed - det har givet mig så meget. Det har også gjort mine ledelsesopgaver lettere. Derudover er jeg 100 procent målbevidst og opsøgende. Jeg når det, jeg sætter mig for. Slutteligt har jeg et forretningsmotto som lyder: “Kom aldrig for sent til det afgørende". Jeg har aldrig før haft så meget overskud som jeg har nu, så jeg nyder at hjælpe andre med at få overskud.60 år. Hvad skal der nu ske?

I mit efterår vil jeg ynde at se mine bedste “elever" blomstre, sideløbende glæde mig over, at jeg fik rystet nogle få nitter af mig - fik renset ud omkring mig. Ellers går jeg helhjertet og topmotiveret videre i de bestyrelsesposter, jeg har, hvor jeg i øvrigt gerne påtager mig 1-2 poster mere. Sideløbende er der rådgivningen, omkring alle forretningsforhold, igennem The Wide View, heri også en del mentorships på ledelsesniveau. Jeg fastholder også mit engagement i forhold til et par danske og udenlandske kapitalfonde, ligesom jeg har et par specialopgaver i Holland, Sverige og Irland. Generelt er jeg er i dag aktiv inden for flere industrisektorer.

Læs også: Stort opbrud: Bilmærker dør, kapitalfondene går mod bilverdenenHvad skal du ellers nå?

På et tidspunkt vil jeg godt en tur tilbage i Abbey Road Studios i London. Jeg har et par ballader liggende i skuffen - de fortjener at blive realiseret i verdens bedst kendte musikstudie. Oveni kaster jeg mig dybere ind i at studere The Beatles. Jeg er her i kontakt med Liverpool Hope University. Ellers skal der rejses til Jerusalem, Casablanca, Boston og lidt Kroatien plus Canada, selvfølgelig krydret med mine to store favoritter: Skotland og Irland (Dublin). De to sidstnævnte er bare gået i mit hjerte. I skuffen ligger også et billede af Chartwell (Kent), hvor Winston Churchill boede i over 40 år - det skal jeg nå at besøge. Inden da skal jeg så lige gense hyldestfilmen om ham (“A Giant in the Century") - den giver mig altid “stolte blanke øjne".

En slutkommentar?

Sørg for at få lagt en masse sjov og glæde ind i livet. Tænk over dette: “Nogle bliver dobbelt så gamle som andre, imidlertid har “de andre" ofte haft det dobbelt så sjovt". Husk også hvad Mae West en gang har sagt: “Man bliver aldrig for gammel til at blive yngre".

Karrieren

Jens Sørensen begyndte sin karriere i autobranchen helt tilbage i 1977, da han kom i lære hos Lydex A/S i Middelfart. Siden gik turen om blandt andet DATI, Hella, FTZ og Nordic Forum. Han stoppede som FTZ-direktør i 2014.

Mere om: Jens Sørensen
Hold dig opdateret med Motor-magasinet

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu
Plus

Stenhøj overtager Semler Værktøj

Semlers afdeling for salg af værkestedsudstyr bliver en del af Stenhøj DK.

Würth og Jens Linde styrker samarbejdet

Nyt samarbejde om olie og ventilation på værkstedsudstyr skal give øget kompetence og større bevægelighed.

Plus

Antirust: LHG Group styrer nu både Suvo og Tectyl

Leverandøren LHG Group, der forhandler og ejer brandet Suvo, skal fremover også distribuere Tectyls rustbeskyttelseskoncept.

Vettel: Ferrari tilbød mig aldrig en ny kontrakt

Plus

Dansk Bilglas rebrander sig mod nye tider

Ledelsen finder årets resultat i 2019 mindre tilfredsstillende - det er påvirket negativt af betydelige omkostninger i forbindelse restrukturering af virksomhedens afdelinger.

Plus

Byens Bilpleje ind i Sverige via opkøb

Vækst uden for Danmarks grænser er målet, og Tyskland, Norge og Finland er også i pipelinen.

Nyhedsbrev

8.402 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Plus

Se listen: De modtager mest i lønkompensation

Den danske autobranche har foreløbig fået lønkompensation for over 300 mio. kr. Tre bilforhandlere stopper listen.

Online Avis Arkiv
Plus

Grossist åbner ny afdeling i Roskilde

Den sjællandske Auto-G-grossist VSA udvider med afdeling i domkirkebyen.

Plus

Auto-G indleder nyt kemi-samarbejde

Den tysk specialist i kemi og additiver, Pro-Tec, skal styrke Proline Centrene under Auto-G, der bliver rebrandet med nye skiltepakker, logo og produkter.

Digitale værktøjer sælger flere biler

Plus

Dansk produktion af automåtter flyttet til Aarhus

Avant Denmark A/S har flyttet sin måtteproduktion til domicilet i Aarhus N og har installeret en række produktionsmaskiner i et hjørne af sit store lager med alskens biltilbehør.

Det betaler sig at klippe ledningen

Plus

Vækst i bilpleje for Würth

Trods et svært marked i en tid, hvor bilpleje- og klargøringsområdet har trange kår, er der fremgang hos Würth på området.

Værksteder certificeres i lakforsegling

Koed udnævner ny direktør

Forsigtig optimisme i bilbranchen

Seneste tal tyder på, at bunden af coronakrisen er nået, og at både nybilsalget og eftermarkedet er på vej tilbage mod niveauet før corona-situationen satte ind.

Håndsprit kan skade bilens kabine

Hæder til lille autoværksted

MG vælger Digital-Servicebook som leverandør

Digital tilgang hos relancerede MG til bilsalg og servicemarkedet har ført til det nye samarbejde. Digital-Servicebook forventer flere bilmærker i sit system.

Kosmetiske reparationer i voldsom vækst under coronakrisen

Plus

Steffensen ude som direktør

Plus

VSA ser dagens lys

Plus

18 konkurser i autobranchen i maj

Se her den seneste oversigt over konkurser i branchen fra Statstidende.

Plus

Ny synslov bliver slanket

Corona og konsekvenserne
Lønkompensationen forlænges

Frem til 29. august kan virksomheder fortsat søge om kompensation for at sende ansatte hjem med løn. Den danske autobranche har pr. 11 maj fået lønkompensation for over 300 mio. kr.

Brug for flere lærlinge - også midt i en krisetid

Plus

Auto-G udvider med Shells olieprodukter

Nu har også Auto-G to leverandører af olie og smøreprodukter, idet grossistsammenslutningen for nylig indgik aftale med Wolf Lubricants.

Værksted flytter på ganske få uger

Alt om trykluft i gratis bog

Plus

Tre nye i bestyrelsen hos Skorstensgaard

Plus

Ny webshop med biludstyr har trykket på startknappen

Plus

Racerklassen TCR er på TV - konkurrenten Super GT på Facebook

Plus

Ny direktør for Hella i Danmark

Plus

Konkurser i april i autobranchen

Plus

Lak-adgang til Forsi igen

Motorekspedition i Høje Taastrup åbner den 22. juni

Motorstyrelsen åbner igen dørene

Corona og konsekvenserne
Lakleverandør i kamp mod coronaen

Plus

Ejeren af Quickpoint: Kannibalisme? Overhovedet ikke

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Vidste du, at du kan spare plads ved at stable beholdere?

En emballage der gør en forskel

Yderligere støtte til erhvervsuddannelserne

Hvad siger du til et gratis miljøtjek?

Enorm efterspørgsel på lejebiler og mobilitetsløsninger

Centralstøvsugeranlæg til produktionshal til frøproduktion

Er den nye Defender for blød? Her er Ineos Grenadier

Punkt- og støvsugning fra posepakkemaskine hos Wewers Mørtel

Tilbage til fremtiden - brugttest af BMW i8

Gratis e-fakturering - e-conomic sætter ny standard

Tre trin for at finde dit nye brandsikre skab fra DENIOS

Nyt overblik i AutoDesktop gør mersalg lettere

Coronafrygt? Kør-selv er den sikreste form for ferie

Udsugning af olietåge og svejserøg hos J.E. Pedersen

Kabelforskrækket? Nu kan Jaguar I-Pace oplades trådløst

Har du hørt om SpillGuard®?

Mange forespørgsler på udsugning hos tandlæger i hele Verden

Højresvingskamera giver bedre overblik

Øget effektivitet med MoonWalk - automatiseret blandeanlag

Anlæg til svejserøg, slibestøv og let olietåge

Range Rover Evoque er vokset ud af dametasken

COVID-19: bott Care Screen

Sandblæsekabine med cyklon

Udsugning/filtrering af svejserøg, slibestøv og let olietåge

Dygtige drenge udlært fra TEC Erhvervsskole

Send til en kollega

0.422