23948sdkhjf

Revisoren der blev Toyota-forhandler

Toyota-forhandleren Louis Lund A/S runder 25 års jubilæum. Markering på torsdag den 20. juni.

MÆRKEDAG Den sydjyske Toyota-forhandler Louis Lund A/S markerer på torsdag den 20. juni sit 25 år jubilæum.

Toyota Louis Lund A/S har eksisteret siden 1994, hvor Louis og Dorte Lund købte Toyota forretningen i Brøns med otte ansatte af Andr. Prinds, som startede firmaet i 1948.

Louis Lund A/S har nu afdelinger i Ribe, Vejen, Esbjerg og Varde og har i dag cirka 100 ansatte.

I 1963 kom de første Toyota biler til Danmark, og Andr. Prinds var med som forhandler fra starten i august 1963. I mange år var "Prinds i Brøns" den eneste Toyota forhandler i området. Forretningen er den eneste Toyota forretning, der er tilbage af dem, som var med fra starten i 1963.

Louis Lund er udlært registreret revisor og arbejdede i revisionsbranchen i 16 år. Dorte Lund er udlært advokatsekretær og har i dag ansvaret for debitor- og kreditorbogholderiet med videre.

Opkøb

I 1998 købte Louis Lund den tidligere Opel forretning på Industrivej 36 i Ribe. Forretningen blev i flere omgange bygget om og omdannet til en Toyota forretning. I Ribe er der i dag cirka 30 ansatte.

I 2001 købte Louis Lund forretningen i Vejen. Dengang lå forretningen på Dalgas Alle i Vejen. I 2005 flyttede forretningen til et helt nyt bilhus på Vestermarksvej 5 i Vejen - tæt ved motorvejen. I Vejen er der i dag cirka 20 ansatte.

Den 1. januar 2006 købte Louis Lund forretningen i Esbjerg. I 2008 blev der foretaget en større om- og tilbygning, så lokalerne blev mere tidssvarende og kunne leve op til Toyotas standarder. I Esbjerg er der i dag cirka 30 ansatte.

Og den 1. marts 2007 etablerede Louis Lund forretning i det gamle Tæppeland på Tømrervej i Varde. Disse lokaler var for små, så der blev i 2008 bygget helt nye lokaler på Jeppe Skovgaards Vej i Varde. I Varde er der i dag cirka 15 ansatte.

Ekstra ejer

I 2008 blev ejerkredsen udvidet.

Lars Hansen købte sig ind i firmaet. Lars Hansen har i 20 år været ansat hos Toyota Danmark i Middelfart og blev i 2005 ansat hos Louis Lund.

Rollefordelingen mellem Louis Lund og Lars Hansen er i dag nøje opdelt. Louis Lund har ansvaret for administrationen og salgsafdelingerne, og Lars Hansen har ansvaret for eftermarkedet, omfattende reservedele, mekaniske og pladeværksteder.

Certificering og kåring

I 2018 blev Louis Lund som den første Toyota forhandler i Europa TSM Certificeret. TSM som står for Toyota Service Management og handler om effektiviseringer af værkstedsdriften, at styrke indtjeningen og nedbringe omkostningerne.

I 2019 udnævntes Louis Lund A/S som Ichiban forhandler (Årets forhandler). Prisen tildeles den Toyota-forhandler, der har den højeste kundetilfredshed, kundeloyalitet på værkstederne og det største bilsalg med videre.Dorte og Louis Lund holder i anledning af deres 25 års jubilæum reception torsdag den 20. juni kl. 14-18 på Industrivej 36 i Ribe.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094