Kevin Magnussen sluttede som nummer 17 ved Formel 1-grandprixet i Montréal, efter at han startede bagest.

FORMEL 1 Den danske racerkører Kevin Magnussen (Haas) sluttede som en skuffende nummer 17, da der søndag blev kørt Formel 1-grandprix i Montréal i Canada.

Teamkollegaen, Romain Grosjean, kom ind på en 14.-plads.

Dermed var der ikke meget glæde at spore i Haas-lejren, der endnu engang i denne sæson må forlade et grandprix uden point til kontoen.

Det var der bestemt heller ikke i Ferrari-lejren.

Ferraris Sebastian Vettel kørte først over målstregen i Montréal, men da tyskeren undervejs i løbet fik en tidsstraf på fem sekunder for at spærre vejen for Lewis Hamilton (Mercedes) efter en udskridning, vandt Hamilton grandprixet.

Charles Leclerc (Ferrari) blev nummer tre.

Efter løbets afslutning var Vettel stadig så rasende, at han ikke parkerede sin bil ved de andre top-3-køreres, og da han endelig begav sig mod podiet, byttede han rundt på skiltene foran bilerne - så førsteplads-skiltet blev stillet hen foran hans manglende Ferrari, og andenpladsmarkering foran Hamiltons bil.

Hamilton udbyggede med sejren sin føring i den samlede VM-stilling til 29 point ned til teamkollega Valtteri Bottas på andenpladsen.

Finnen sluttede som nummer fire i Montréal.

Frustreret Kevin

Magnussen startede grandprixet bagest, efter at han i lørdagens kvalifikation kørte ind i barrieren og skulle have udskiftet store dele af sin Haas-racer.

Derfor kunne det kun gå en vej for den danske racerkører i søndagens løb.

Og det startede også godt. Hurtige pitstop til Alexander Albon (Toto Rosso) og Carlos Sainz (Renault), en udgået Lando Norris (Renault) samt et par overhalinger bragte danskeren op på 14.-pladsen efter 12 omgange.

Men som i flere af de tidligere løb i sæsonen havde Magnussen problemer med dækkene på Haas-raceren.

I teamradioen meddelte danskeren, at han havde svært ved at få ordentligt vejgreb og beklagede sig generelt over, at den sammenlappede racer ikke kunne stå distancen.

Til sidst fik hans teamchef, Günther Steiner, nok af brokkerierne, tog mikrofonen og bad Magnussen holde inde.

Bilproblemerne kunne også ses på placeringerne, hvor Magnussen strøg tilbage efter den korte optur. Efter sit pitstop stabiliserede han sig på 18.-pladsen, hvor han lå længe, inden han kort før slut hentede en enkelt placering.

Magnussen har 14 point efter sæsonens første syv løb, mens Grosjean blot har to point.

Kilde: Ritzau