23948sdkhjf

Fiat Chrysler trækker tilbud om fusion med Renault tilbage

Frankrigs regering siger, at Fiat havde hastværk. Renault var nød til at tage alliancepartneren Nissan i ed.

BILPRODUKTION Bilgiganten Fiat Chrysler trækker tilbuddet om at slå sig sammen med Renault tilbage.

Det italiensk-amerikanske bilfirmas tilbud på 35 milliarder dollar - 232 milliarder kroner - for en fusion ville have skabt verdens tredjestørste bilproducent efter Volkswagen og Toyota.

Fiat Chrysler skyder skylden på fransk politik.
Men en repræsentant for Frankrigs regering mener, at det er Fiats egen skyld, at det er gået sådan.

- De rigtige politiske omstændigheder eksisterer ikke i Frankrig lige nu, for at en fusion som denne kan etableres, skriver Fiats ejere i en pressemeddelelse.

Den franske stat ejer 15 procent af Renault. Den franske stat krævede, at fusionen ikke ville koste franske arbejdspladser, og at der skulle udbetales udbytte til franske aktionærer, herunder den franske stat.

Det ville Fiat Chrysler angiveligt ikke gå med til.

De to selskaber sælger begge over ti millioner biler om året.

Repræsentanten for den franske regering, der er pålagt at være anonym, siger til AFP, at fusionen er kikset, fordi Fiat lagde "massivt pres" på og ønskede en løsning alt for hurtigt.

Man havde fra fransk side ønsket, at en afstemning om fusionen kunne være udsat til tirsdag. Det ville give Renault tid til at drøfte det med Renaults japanske alliancepartner, Nissan.

Den franske finansminister, Bruno Le Maire siger, at den franske regering tilsluttede sig tre ud af fire krav for at støtte fusionen mellem Renault og Fiat.

- En aftale var blevet nået på tre af de fire betingelser. Det, som stod tilbage, var den eksplicitte støtte fra Nissan, siger han.

Kilde: Ritzau/Reuters

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096