23948sdkhjf

Bilerne bli’r stadigt grønnere

LEDER I dag skal vi sætte krydset til folketingsvalget. Ikke mindst for os i autobranchen er det vigtigt; beslutninger om afgifter på elbiler, mulige forbud mod dieselbiler kommer med næste regering.

LEDER DE GRØNNE PARTIER fik medvind ved EP-valget forleden. Alt andet lige betyder det, at elbilerne er rykket tættere på - og dieselbilerne længere væk.

DEN BLÅ BLOK i Europa-parlamentet under bogstavkombinationen EPP er svækket efter valget. Det er ellers den del af parlamentet, som billobbyen normalt har sat sin lid til. Dermed er den samlede bil- og autoindustris store linjer ændret i en tydeligt grønnere retning.

MEN OGSÅ FOLKETINGET og den kommende regering har sit afgørende aftryk på, hvordan vores branche har det - og får det. Også Folketinget er på vej til at tage en grøn drejning, der kan få afgørende betydning for betingelserne i vores branche.

FØRST OG FREMMEST kan en mulig ændring af beskatningen af elbiler - eller ligefremtilskud - få betydning for salg og senere service og reparation. Men Borgen kan endvidere kræve - eller i hvert fald øge presset - for at få kommuner og andre offentlige myndigheder til at købe biler på el.

MEN DER ER meget mere billovgivning i Folketinget: Mulige forbud mod diesel- og måske benzinbiler i visse byområder, mulig flytning af reparationsgrænsen, tilskud - eller ikke - til hele uddannelsessektoren. Og, og, og...

POLITIKERNE PÅ BORGEN har på mange måder nøglen til vores branches succes eller modvind. De store linjer blev lagt ved EP-valget i søndags, de næste bliver besluttet onsdag i næste uge. Derfor: Gå hen og sæt dit kryds onsdag den 5. juni. Det tæller.

PS: NÆSTE UDGAVE af Motor-magasinet på print har deadline, inden valgresultatet er foreligger. Derfor er det her på nettet, vi kører vores dækning af Folketingsvalget med særlig fokus på konsekvenserne for autobranchen.

ALLEREDE FORMIDDAGEN EFTER efter valgnattet har vi de første kommentarer fra en række af de store organisationer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109