23948sdkhjf

LEDER Det vigtigste bilvalg

Stem til EP-valget på søndag. "Jeg vil gå så vidt som til at sige, at det er det hidtil vigtigste valg for os i autobranchen," siger chefredaktør Flemming Haslund i ugens leder.

LEDER JO, ET VALG til Folketinget og, som på søndag, til Europa Parlamentet er altid vigtigt. Men denne gang er søndagens EP-valg yderligere vigtigt; jeg vil gå så vidt som til at sige, at det er det hidtil vigtigste valg for os i autobranchen.

MANGE AF DE store beslutninger, der kan få de mest afgørende konsekvenser for os i autobranchen, besluttes jo netop i EU. Her er især to emner til beslutning den kommende tid: Hele lovgivningen om, hvem der har adgang til bilernes data.

OG DERTIL HELE den samlede lovgivning om klima, og i direkte forlængelse heraf alt om elbiler. Herunder om, eller måske snarere hvornår, benzin- og dieselbiler bliver faset ud, som er et udpræget politiker-udtryk - det betyder i virkeligheden forbudt. Den endelige deadline; slut med salg af den type biler, der har drevet vores branche siden begyndelsen i 1886.

HVOR STOR BETYDNING beslutninger i EU kan have, skal vi bare ni år tilbage for at konstatere. I 2010 gennemførtes en forordning, der slog fast, at også de frie værksteder, og altså ikke udelukkende mærkeværkstederne, fik ret til at reparere biler, hvor fabriksgarantien fortsat var gældende.

I DAG ER vi på vej ind i en tilsvarende problematik; hvis ikke de frie værksteder sikres samme ret til bilers data som mærkeværkstederne, afskæres de tilsvarende muligheder, som hvis de i sin tid ikke havde fået sikret retten til at reparere med fabriksgaranti. Om det sker, besluttes af det kommende Europa Parlament.

DERFOR: FIND DEN politiker, der har en klar holdning til biler, og giv ham eller hende din stemme. Ses vi foran stemmeboksen på søndag?

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094