23948sdkhjf

Bosch klar med egen lærlinge-uddannelse

Fuld fokus på fejlfinding og testere, når Bosch til september laver sin helt egen, skræddersyede lærlinge-uddannelse på Skjern Tekniske Skole.

UDDANNELSE Bosch i Danmark har gennem flere år haft et ønske om en særlig Bosch lærlinge-uddannelse, og nu bliver det til virkelighed på Skjern Tekniske Skole fra september.

Bosch lancerede ideen på Bosch Car Service landsmødet i Aarhus i juni sidste år, og der blev taget så godt imod det fra de 100 værksteder i kæden, at den nye lærlinge-uddannelse nu bliver en realitet. Det første hold på 16 begynder den 9. september i Skjern.

- Der mangler mekanikere og lærlinge i branchen, og det ansvar tager vi nu for alvor på os. Vi vil gerne bidrage til, at der uddannes flere mekanikere til branchen. De lærlinge, der har været, har ikke haft 100 procents kendskab til hele Bosch’s diagnoseplatform. Vi tror på, at de bliver dygtigere på den nye uddannelse, idet de jo blandt andet fra start klædes på med fejlfinding og diagnose, forklarer Michael Strandby Jensen, kædechef for Bosch Car Service, og tilføjer:

- Men det overordnede mål er at sikre fødekæden af medarbejdere til Bosch Car Service og branchen.

Åbne værksteder om aftenen

Bosch har valgt at samarbejde med Skjern Tekniske Skole, når det gælder Bosch lærlingeuddannelsen, som er eksklusiv for de pt 100 Bosch Car Service værksteder.

- Vi har valgt skolen i Skjern af flere grunde. Den er god, den har udelukkende fokus på lærlinge (ikke efteruddannelse), den har skolehjem, der foregår mange aktiviteter for de unge på skolen og skolen har åbnet værkstederne for holdet om aftenen. Desuden har vi spurgt værkstederne - og pilen pegede klart imod Skjern Tekniske Skole, fortæller Henry Petersen, teknisk chef hos Bosch i Nordeuropa.

Fire ekstra moduler

Den nye lærlinge-uddannelse bygger på samme basis som mekaniker-uddannelsen på andre skoler, idet denne del er låst i henhold til reglerne, men til gengæld har Bosch udbygget den 3,5 år lange uddannelse med tre tekniske moduler fra Bosch systemtekniker-uddannelsen, som består af i alt 14 moduler, samt et fjerde kundeservice-modul.

De indbyggede moduler fra Bosch Systemtekniker uddannelsen betyder en stor besparelse for værkstedet, idet den nye svend således vil være et stykke inde i den obligatoriske efteruddannelse i kæden.

Skolen har dedikeret tre lærere til Bosch-holdet. De uddannes i øvrigt af Bosch teknikere.

På skolen udstyres de 16 unge på Bosch-holdet med Bosch arbejdstøj, en pc fra værkstedet og særlig adgang til Bosch testudstyr.

- Vi starter langsomt op og vil ikke gabe over mere end ét hold pr. år. Til gengæld skal vi skaffe ét hold med maksimalt 16 lærlinge pr. år. Det er vores koncept, som vi starter på skolen i Skjern, men som siden evt. kan flyttes til andre skoler, siger Michael Strandby Jensen.

Kæden tager til Barcelona

I øvrigt præsenterer Bosch det endelige setup for den nye lærlinge-uddannelse på Bosch Car Service landsmøde i Barcelona, hvor der i øvrigt sluttes af med det spanske Formel 1 løb søndag den 12. maj. Også 171 finske værkstedsfolk fra Bosch-kæden i Finland deltager i øvrigt i Barcelona.

Bosch lærlinge-uddannelsen

Rent Bosch hold, kun for Bosch Car Service lærlinge fra hele landet.
Bosch deltager på dele af uddannelsesforløbet.
Ophold på skolehjemmet i Skjern.
Aktiviteter for lærlingene om aften.
Forløb med fokus på Bosch og Bosch Car Service, fra første dag.
Tur til Bosch Tyskland i forbindelse med skoleophold.
Introduktion til Bosch dieselcentre.
Alle får udleveret Bosch arbejdstøj til brug på skolen.
Stort fokus på ESI/KTS og brugen af systemtester FSA under hele forløbet.
16 pladser – først til mølle.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109