23948sdkhjf

Test på nettet skaffer nye medarbejdere

Autohuset Vestergaard har haft succes med "Den store mekanikertest" på Facebook. Det har givet Albert Husaj en lærlinge-kontrakt.

REKRUTTERING Mange virksomheder i autobranchen har i længere tid klaget over, at det svært at tiltrække nye faglærte til branchen, blandt andet automekanikere.

Det kan giganten Autohuset Vestergaard A/S også skriver under på, og blandt andet derfor har virksomheden gennemført en lidt anderledes kampagne på de sociale medier. Og det med fin succes.

- Vi har lavet et lidt anderledes tiltag hos Autohuset Vestergaard i kampen for at rekruttere timelønnede, og specielt mekanikere, til vores værksteder. Vi har kørt kampagnen på de sociale medier, primært Facebook, under navnet "Den store mekanikertest". Testen har til formål at nuværende mekanikersvende og kommende mekanikerlærlinge kan tage testen, udfordre sine venner og kolleger, og se hvordan de egentligt klarer sig, forklarer Jesper Søgård, kommunikations- og marketingchef hos Autohuset Vestergaard A/S Personvogne i Kolding, som samlet tæller 11 personvognsafdelinger.

- Hvis de finder testen interessant og gerne vil høre mere om, hvordan de kan blive en del af holdet hos Autohuset Vestergaard, så har de mulighed for at udfylde en kontaktformular, hvorefter de vil blive kontaktet af den lokale værkstedschef hos os, som så tager en snak med dem og meget gerne et uforpligtende "kaffe-møde", tilføjer han.

Nysgerrighed vækket

- Det har været et rigtigt vellykket tiltag for os, der har gjort, at vi er kommet i dialog med en masse potentielle kandidater, og vi har faktisk allerede lavet én ansættelse alene på baggrund af dette tiltag, fortæller Jesper Søgård.

Testen består af 12 tekniske spørgsmål, som ender ud i en score for deltageren.

- Vi har også oplevet at få ganske få ansøgere til vores ledige stillinger, men dette har vakt nysgerrighed hos en hel del fagfolk - også nogen som måske ikke gik med tanker om at skifte job, siger Jesper Søgård.

Han oplyser, at "Den store mekanikertest" har haft deltagelse af cirka 50 mekanikere.

Og en konkret ansættelse er det allerede blevet til.

Glad lærling

Det gælder 17-årige Albert Husaj, som i januar begyndte hos Autohuset Vestergaard i Fredericia som mekaniker-lærling.

Albert Husaj går på 1. hovedforløb på Syddansk Erhvervsskole i Vejle.

Han tog testen i efteråret og fik 11 ud af 12 rigtige, og to dage efter blev han ringet op af den lokale værkstedschef og kom til samtale. Og det førte altså til en lærlinge-kontrakt fra januar. Det er Albert Husaj selv sagt godt tilfreds med.

- Jeg synes det er en fed måde at komme i kontakt med arbejdsgivere på i stedet for at skulle ud med ansøgninger. Desuden viser testen i højere grad, hvor meget man konkret ved, frem for hvad man eventuelt selv skriver i en ansøgning, siger Albert Husaj.

Han bor selv i Fredericia, hvor hans far i øvrigt arbejder som selvstændig mekaniker.

- Så jeg er vant til at komme på et autoværksted - det er ikke nyt for mig at skrue biler, siger Albert Husaj, der ellers betegner sig selv som Mercedes-fan.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11