23948sdkhjf

Ny nedtur for Haas – ny Mercedes-triumf

Kevin Magnussen sluttede på en 13. plads i Shanghai, hvor Mercedes blev et og to.

FORMEL 1 Haas kan se tilbage på endnu et skuffede race, hvor begge racere havende uden point. Løbet blev kørt i kinesiske Shanghai og var Formel 1 grand prix nummer 1000.

Kevin Magnussen endte på 13.-pladsen, efter at han startede på en niendeplads ovenpå en lovende kvalifikation lørdag.

- Det er ærgerligt, at vi ikke kan omsætte farten fra tidtagningen til løbet. Det må vi arbejde på, siger Kevin Magnussen til 3+.

- Der var ikke så meget at gøre i dag. Vi havde ikke farten.

Holdkammeraten Romain Grosjean overhalede kort efter starten danskeren, der også måtte se Sergio Perez (Racing Point) stryge forbi ham allerede på første omgang.

Grosjean var tættest på at havne i pointene, men franskmanden måtte til sidst tage til takke med en 11.-plads.

Kevin Magnussen ved umiddelbart ikke, hvad de to kørere kunne have gjort anderledes.

- Ikke rigtig. Vi var ikke hurtige nok, så jeg ved ikke, hvad vi skulle have gjort anderledes, siger danskeren.

Magnussen har dog på fornemmelsen, at der er mere i Haas-raceren, end det som holdet har fået vist i Shanghai og Bahrain for to uger siden.

I samtlige tre grandprixer i 2019 er det lykkedes Haas at gøre det godt i kvalifikationerne. I Melbourne, Bahrain og Shanghai har holdets to racere kørt sig i Q3, som er for de ti bedste kørere i kvalifikationen.

- Vi har fået begge biler i Q3, så bilen kan ikke være helt skidt, men den fungerer ikke helt i "løbspace", og det skal vi have styr på. Det er det vigtigste, siger Magnussen.

Romain Grosjean har samme fornemmelse som danskeren.

- Jeg ved ikke, hvad årsagen er. Det skal vi finde ud af. Om lørdagen kører vi godt, men det er om søndagen, at man scorer point, siger franskmanden til 3+.

Lewis Hamilton (Mercedes) vandt grandprixet i Shanghai og topper VM-stillingen foran holdkammeraten Valtteri Bottas.

Kevin Magnussen har otte point i VM-stillingen, mens Grosjean fortsat er uden point.

 Total Mercedes-dominans

Starten blev afgørende for, at briten Lewis Hamilton (Mercedes) søndag vandt historiens Formel 1-grandprix nummer 1000 om VM-point foran holdkammeraten Valtteri Bottas. Ferraris Sebastian Vettel tog den sidste podieplads, men kunne på intet tidspuinkt tre de stærke Mercedes-racere.

Da der blevet givet grønt lys, overhalede Hamilton sin kollega i front, og resten af vejen kørte de stort set parløb mod mål.

- Det er meget specielt, at vi kan blive nummer et og to i det 1000. grandprix. Det var i starten, at jeg var i stand til at gøre forskellen, siger Lewis Hamilton ifølge Reuters.

Den forsvarende verdensmester triumferede også i Formel 1-grandprix nummer 900. Han er nu oppe på 75 grandprixsejre, hvilket er 16 færre end rekordholder Michael Schumacher.

Valtteri Bottas ærgrer sig over, at han lod Hamilton køre forbi i starten, for resten af grandprixet tydede intet på, at der var forskel mellem de to kørere, siger finnen.

- Jeg tabte grandprixet på starten. Jeg havde en ok fornemmelse i bilen, og vi kørte med samme hastighed.

- Jeg kunne ikke følge med på de første meter. Det var en ærgerlig start, for jeg døjede med noget hjulspin, da jeg kørte over startstregen lige foran mig, og det var der, jeg tabte løbet, siger Bottas.

De to Mercedes-kørere ligger også nummer et og to i VM-stillingen. Efter søndagens grandprix er det med Lewis Hamilton i front. Han har 68 point, mens Bottas står noteret for 62 point efter tre grandprixer.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189