23948sdkhjf

LEDER: Få nu hovedet ud af busken

LEDER: Motor-magasinets chefredaktør Flemming Haslund opfordrer værkstederne til at overveje, hvordan de skal håndtere udfordringerne - og mulighederne - med elbiler

LEDER HVORDAN VAR DET nu med Internettet? Nej, det gik ikke over. Og jeg har ikke behov for at pudse krystalkuglen for at konstatere, at sådan er det også med elbilerne. Nej, de går ikke over. Elbilerne er ikke længere forbeholdt det københavnske latte-segment.

ELBILER ER FREMTIDEN. Både til bytrafik og til lange ture. For lige om lidt har vi en rækkevidde på 500 km og ladestationer, der klarer en "tankfuld" på 20 minutter. Præcis så lang tid det tager at holde ind og slå en streg og drikke en kop kaffe - evt. spise en hvid pølse med en pretzel.

VI KAN SÅ diskutere, hvornår gennembruddet kommer. Jeg siger i 2020, for i løbet af næste år lanceres omkring 50 nye elbiler oven i eksisterende cirka 25.

SELV OM SALGET af de nye elbiler måtte eksplodere, er der jo fortsat omkring 2,6 millioner biler med forbrændingsmotorer, der skal repareres og serviceres. Så der er fortsat gode penge i at satse på biler på flydende brændstof. Men for alle, der tænker bare et lille stykke ind i næste årti, er det nu. Det gælder værkstedsejere, direktører, værkførere og alle under liften. For lever mit værksted i f.eks. 2025?

ET PROBLEM ER selvfølgelig frygten for "norske tilstande," altså risikoen for at omsætningen falder brat. Men perspektiverne er større: Tænk på Teslas nye måde at angribe service på: Ingen værksteder; service er opdateringen, der foregår online. Klart nok med undtagelse af analoge øvelser som udretning af buler og dækskift.

DER ER ÉN lære her: Hovedet ud af busken! For at undgå at blive overhalet. Men også for at få din del af kagen. For en ny virkelighed er også de nye muligheders virkelighed. Som f.eks. AutoMester har set det - den lancerer nu en ny, grøn profil med ladestandere. Udfordringer og muligheder er fokus i en nye artikelserie, der starter i dag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234