23948sdkhjf

Toyota og Suzuki i samarbejde

De to japanske producenter har indledt et samarbejde om motorer og bilmodeller.

TEKNOLOGI Toyota er førende inden for hybridteknologien og Suzuki er stærke på de små bilmodeller. Det betyder, at Suzuki kan bruge Toyotas hybridteknologi og samt levere to elektrificerede biler ti det europæiske marked, som Suzuki kan sælge i Europa. De skal bygges på samme platforme som den store SUV-model RAV4 og stationcar-udgaven af Corolla. Ifølge Automotive News skal den nye Suzuki stationcar bygges på Toyotas fabrik i Storbritannien fra 2020, mens SUV-modellen vil blive importeret fra Japan.

Toyota vil til gengæld få mulighed for at bruge Suzukis nyudviklede motorer i kompakte bilmodeller, der skal sælges i Europa.

De to bilproducenter skriver en pressemeddelelsen, at samarbejdet kan udvikle sig til yderligere, hvis det bliver nødvendigt for at realisere en fremtid med bæredygtig mobilitet. Indtil videre er den nye aftale dog nok til at gå tidens udfordringer i møde, mener Toyota-chef Akio Toyoda.

- Udvidelsen af vores partnerskab med Suzuki vil give os en konkurrencemæssige fordel, som er nødvendig for at overleve denne ekstraordinære periode med store forandringer, udtaler han i pressemeddelelsen.

I pressemeddelelsen skriver de to firmaer, at de fortsat vil konkurrere fair og frit.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141