23948sdkhjf

Ajour med autobranchen

Nyt fra Nokian, Schaeffler, Tesla, EU og Bilbasen.

Fremad for amerikansk dækfabrik
Nokian Tyres har gjort betydelige fremskridt på sit første nordamerikanske produktionsanlæg og alt kører efter planen, så den kommercielle dækproduktion i det nye produktionsanlæg kan påbegyndes i år 2020. Udenoms områderne og fabrikkens blandetårn og produktionsbygning er stort set komplette, og installatørerne er i øjeblikket i gang med at installere den nyeste produktionsteknologi i Dayton anlægget. Niveauet for automatisering vil gøre det til et af de mest avancerede dækproduktionsfaciliteter i verden. Det 360 millioner USD dyre og 77.000 kvadratmeter store fabriksanlæg vil producere dæk til kunder i hele USA og Canada. Fabrikken skal forsøge at fordoble virksomhedens nordamerikanske salg inden 2023.

Motorskifte hård for tyske Schaeffler
Den tyske fabrikant Schaeffler, som blandt andet producerer kuglelejer til biler, falder med 8,4 procent på markedet i Tyskland. Det sker, efter at selskabet har varslet yderligere indtjeningsnedgang i 2018 og droppet sine finansielle mål for 2020 på grund af den svage udvikling i bilbranchen. Regnskabet for 2018 viste et fald i indtjeningen før renter og skat på 13 procent, og udsigterne for markedet fremadrettet peger i retning af yderligere nedgang. For 2019 venter selskabet et yderligere fald i driftsmarginalen, EBIT, før særlige poster til 8-9 procent fra realiseret 9,7 procent i 2018 - og 11,3 procent i 2017, mens omsætningen ventes at vokse med 1-3 procent organisk. Det skriver flere medier herunder Financial Times og Bloomberg News. Det er skriftet væk fra forbrændingsmotorer, som har været hård for Schaeffler, og fabrikanten tager konsekvensen og afvikler 900 job, herunder 700 i Tyskland alene. Selskabet ønsker også at konsolidere aktiviteter, der fokusere for meget på forbrændingsmotorer, da det ikke længere vil være for afhængig af traditionelle biler, og i stedet fokusere på elektriske og selvkørende biler.Tesla på vej med super-lader
Amerikanske Tesla vil de kommende måneder rulle en ny type lader ud i USA; der kan levere hele 250kW i timen, hvilket er mere end en fordobling i forhold til de tidligere hastigheder på max. 120kW. Det øgede kapacitet er sket ved at vandkøle kablet og isolere det bedre. En Model 3 vil kunne få ca. 100 km øget rækkevidde på kun 5 minutter. Teoretisk set vil bilen kunne hive hele 1.600km. ud af opladeren på en time - og et almindeligt batteri på ca. 75kW vil kunne oplades til fuld kapacitet på under en halv time. Den første Super-lader åbnes i Fremont i USA, mens der ikke er offentliggjort planer for Danmark.Krav om førerassistenter på vej
Europa-Parlamentet har netop vedtaget sin støtte til en række tiltag på trafiksikkerhedsområdet, blandt andet indførsel af forskellige førerassistenter på nye biler. Blandt dem automatisk hastighedskontrol kaldet ISA, der er en forkortelse for systemets engelsksprogede navn ’Intelligent Speed assistance’. Forslaget kommer fra European Transport Safety Council. - Det er et kæmpe skridt fremad for trafiksikkerheden i Europa, og det kan redde 25.000 menneskeliv i løbet af 15 år, vurderer Antonio Avenoso, der er direktør i rådet.Brugte elbiler bliver revet væk
Når man leder i salgsannoncerne på Bilbasen, forsvinder annoncerne med brugte el- og hybridbiler hurtigere end andre brugte biler. Det viser en gennemgang, som Bilbasen har lavet. En brugt elbil af nyere model er i gennemsnit til salg i 15 dage på Bilbasens hjemmeside, mens det er 12 dage for hybridbiler. Modsat er gennemsnittet for biler af andre typer til salg i 64 dage, før en køber slår til. Ifølge Bilbasens markedsanalytiker, Jan Lang, er det ikke nemt at sammenligne på tværs af de senere år. Men han ser dog en klart stigende gensalgsværdi af elbilerne. Han vurderer, at nye elbiler anses for at være en meget værdifast størrelse på niveau med hybridbiler og de meget klimavenlige benzinbiler,

Mere om: Nokian | Tesla
Hold dig opdateret med Motor-magasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu
Plus

Hjælp til mersalg i rustbeskyttelse

Autodo er uafhængig leverandør, der samarbejde med en vifte af synshaller.

Plus

Kurser i skadesberegning er en god investering

Dansk Bilbrancheråd tilbyder hele skadesbranchen kurser i skades- beregning og har planlagte kurser over hele landet i kalenderen.

Plus

Opråb: Støt op om vores nye uddannelse

Autobranchen har efterlyst en ny akademi-uddanelse i service og rådgivning - og nu er den klar. Men der er for få studerende på vej ind på Erhvervsakadami Aarhus. Kom nu, opfordrer chefkonsulent Nørlund Christensen.

Plus

Klædt på til at tiltrække kunder

Plus

Flere fejl på rustbeskyttelsescentrene

Teknologisk Institut forventer forbedring efter opgørelse af flere ikke-tilfredsstillende stikprøvekontroller i VKO-R ordningen.

Nyhedsbrev

8.355 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Plus

Vild vækst: Mekanikere vil have efteruddannelse

Især el- og hybridkurser via AMU er steget kraftigt med næsten 400 procent på et år, viser tal fra Dansk Metal.

Online Avis Arkiv
Plus

Autoglas-direktør stopper

Thomas Harbo forlader Dansk Bilglas efter fire år.

Plus

Rustbeskyttelse via FDM med fuld kontrol

Bilistforeningen ønsker at skabe konkurrence på rustbeskyttelses-markedet til forbrugernes fordel og tjekker alle sprøjtede biler via sit medlemskoncept FDM Rustbeskyttelse. Kun Suvo er partner indtil videre.

Mild vinter tærer også bilerne

Det fugtige vejr er en dødbider på bilerne, så rustbeskyttelsesbranchen bør markedsføre sig, selv om frost og vejsalt er udeblevet.

Plus

Pava gjorde fire sparringsmøder til ét

Seks nye sprøjtecentre var med, da rustbeskyttelseskæden samlede sine tilknyttede centre til fælles brainstorm og strategimøde med indlægsholdere.

Plus

Motorolie skal da sendes pr. bud

Plus

Hvad blev der af Nordglass og Danglas?

De to konkurrenter i engrossalg af ruder er i dag samlet i AGC Automotive Glass Danmark. Adm. direktør Michael Østergaard fortæller her om baggrunden for ændringen på glasmarkedet.

Plus

Mobil rudereparatør vil udvikle nye rudeværktøjer

Rudefix er ved at udvikle skelsættende rudeværktøjer til reparation af lange revner samt stenslagsfilm ude hvor kunden er. Ideen at køre ud til kunderne på el-knallert udvides til større byer i Danmark, Tyskland og UK.

Plus

Antallet af rudeskift er eksploderet

De seneste fem år er antallet af udskiftede bilruder steget med over 70 procent, viser tal fra forsikringsbranchen. Årsagerne er mange, forklarer Trygs skadesdirektør.

Plus

- Der vil også være smøreolie når jeg bliver 106 år

Direktør hos AltiCar, Peter Schäffer, der primært lever af olieimport, kalder elbil-meldingerne propaganda af værste skuffe. Han ønsker politisk indsats mod sort-handel af olie.

Plus

Investering i milliondyr diesel-testbænk

Nordens eneste og mest avancerede dieseltestbænk fra Bosch står hos Nordjysk Diesel-Elektro. Investeringen har krævet en økonomisk afvejning af markedet og en stagnerende arbejdsmængde.

Plus 1

Bilejere forsikrer sig mod dyre rudeskift

Mere avancerede ruder med kalibrering giver et øget antal kaskoforsikringsdækninger af ruder. Carglass advarer mod brug af alternative ruder ved rudeskift og efterlyser regler imod, hvad firmaet betragter som livsfarlige bilruder.

Plus

Kurser i Autotaks giver kroner

Plus

Stor forskel på krav til malerprodukter

Nogle lakerere kan nøjes med to lag til kant mens andre må bruge tre-lags lakopbygning og udsprøjtning - det afhænger af materialerne.

Plus

Topmoderne ny Silkeborg-skole klar

College 360 er blevet Europas største og mest moderne skole til autolakere, karrosseriteknikere og personvognsmekanikere. Åbent hus 25. januar.

Plus

FTZ klar med nyt universalkatalog

Et intelligent søgesystem hos FTZ lærer den enkelte mekanikers behov og giver selv forslag til køb mellem de 53.000 varer i system og app med scannerfunktion via mobilen.

Plus

To digitale servicebøger i muligt parløb

Både Hella Gutmann Solutions og Digitalservicebook udbyder it-systemer til elektronisk registrering af bilernes servicebøger. Et samarbejde kan komme på tale.

Plus

Aftaler om digitale servicebøger strømmer ind

Plus

Spiralfjedre knækker hurtigt under stresstest

En test af spiralfjerdre foretaget for Triscan viste, at nogle af markedets billigste spiralfjedre knækkede rystende hurtigt. Triscan maner til forsigtighed.

Plus

Renault: Autouncles leadhåndtering betyder alt

Luft-leverandør godkendt til TecDoc

Plus

Støddæmpere skal altid skiftes parvis

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ny Cupra Leon får 310 heste eller plugin-power

Udmål ADAS med Hunter 4-hjulsudmåler på få minutter

Motorrenoveringsdele!

Har du også fået vand? Løwener giver dig en nem løsning

Udsugning af olietåge og svejserøg hos J.E. Pedersen

metalbåndsav i god kvalitet til lette savopgaver.

Peugeot bygger pickup til tredjeverdenslande

Hyundais nye i20 får Polo til at ryste i bukserne

Skoda fylder 125 år – deler gaver ud til dig

Hvad er farlige kemikaliers største skræk?

Med få skridt kan du gøre en forskel

Dobbelt så stærk, dobbelte lameller for dobbelt styrke

Nem montering af lovligt parvis fjernlys

Skodas elektriske SUV er på vej – navnet bliver Enyaq

Inverter fra SmartVan - Tips og gode råd

Fem billige brugte biler til under 50.000 kroner

Bliver dine kabler, nøgler og dokumenter altid væk?

Forbilleder til fremtidens køkkener

Kombiner 4-hjulsudmåling med ADAS kalibreringsudstyr

Overvejer du at lave en Laudrup?

Det dyre cirkus kan lave penge

To nye akku hotmelt limpistoler

Endelig kan familien være med – BMW 330i Touring

Støvreducerende bremseklodser (rd:z) fra Zimmermann.

Kør-selv-vinterferie – her er de fire bud

Send til en kollega

0.218