23948sdkhjf

Silkeborg Bilerne By undsiger brancheforening

- Nej, det er IKKE for hårdt og uretfærdigt, siger formanden for Silkeborg Bilerne By, Henrik Thomsen, til Gitte Seeberg om selvanmelderordningen for eksport af brugte biler.

EKSPORTBILERJeg har med stor undren læst Gitte Seebergs/Autobranchen Danmarks pressemeddelelse, hvori hun angriber lukningen af selvanmelderordningen for eksport af brugte biler.

- Gitte Seeberg anfører i sin pressemeddelelse, at branchen i årevis har påpeget over for politikerne, at det er for let at svindle i systemet. Jeg mindes ikke, at have læst eller set Gitte Seeberg eller Autobranchen Danmark på noget tidspunkt har råbt vagt til gevær, siger Henrik Thomsen, formand for Silkeborg Bilernes By.


- Jeg har derimod læst indlæg og nyhedsbreve fra Gitte Seeberg, hvori hun tager afstand fra omgåelse af eksportgodtgørelserne, vel og mærke efter at medierne har dokumenteret denne svindel. Senest bragte DR Kontant i september 2018 en udsendelse hvor omgåelsen og svindlen med eksportgodtgørelsen blev dokumenteret, et program som blev til på grund af oplysninger fra foreningen Silkeborg Bilernes By, og et program Autobranchen Danmark trods flere henvendelser ikke ønskede at deltage i, tilføjer han.

- Det kan også undre, at andre brancheforeninger ikke har deltaget i den seneste tids debat, og ej heller har anfægtet den omgåelse, der åbenlyst har foregået, bemærker Henrik Thomsen.

Omfattende svindel

- Silkeborg Bilernes By har derimod flere gange, sammen med blandt andet Jyllands Posten og DR Kontant medvirket til at sætte fokus på den omfattende svindel, der beviseligt foregår i forbindelse med eksporten af brugte biler fra Danmark. En omgåelse der er til skade for os alle, og derfor skal bremses. Nu, udtaler formanden fra Silkeborg.

- Omfanget dækker desværre ikke blot over ”nogle få brodne kar” i branchen, hvilket rigsrevisionen seneste rapport dokumenterer, og som også  burde være Gitte Seeberg/Autobranchen Danmark bekendt. I rapporten vurderes det, at der i perioden marts 2017 til februar 2018 udgjorde problemet i perioden mindst 283 millioner kroner.

- Alene de seneste fem år er der udbetalt over fire milliarder kroner i eksportgodtgørelse til selvanmeldere for eksporterede, brugte biler. Skats medarbejdere undersøgte i 2016 og 2017 cirka ti procent af de eksporterede, brugte biler og fandt i disse stikprøver svindel for omkring 60 millioner kroner, påpeger Henrik Thomsen og fortsætter:

Læs også: Prissyn skal stoppe eksportsvindel

- Lidt hurtig hovedregning vil dermed vise, at en fuld kontrol af samtlige eksportgodtgørelser vil bidrage væsentligt i den danske statskasse.

- Denne form for svindel frarøver statskassen, og dermed os alle, for mange millioner årligt, og har fundet sted uden konsekvenser i alt for lang tid, og skal naturligvis standses, siger han.

Stort tag-selv bord

- Det nuværende system er som Gitte Seeberg anfører det i artiklen: ”fleksibelt”. Dette er korrekt – desværre er selvanmelderordningen så fleksibelt, at det reelt er et fantastisk tag-selv bord, hvor kun svindlernes kreativitet og samvittighed sætter grænserne for, hvor meget statskassen skal snydes for (ironi kan forekomme), udtaler Henrik Thomsen.  

- Skatteminister Karsten Lauritzen har vist handlekraft, og har nu med et enigt folketing i ryggen sat hårdt ind, og vi afventer alle de nærmere direktiver for, hvorledes eksportgodtgørelsen skal håndteres fremover. Efter min seneste dialog med ministeren tror jeg dog på, at med de nye digitale systemer, som branchen ikke havde før selvanmelderordningen blev indført, så vil dette blive en langt enklere proces end Gitte Seeberg hentyder til, og fordelene er klare: Al eksport sker efter faste, klare regler, som nu bliver ens for alle, og fremover varetages af den nye Motorstyrelse i Ålborg, siger han.

Ordning er fortid

- Vi, Silkeborg Bilernes By,  bakker op omkring alle tiltag, der eliminerer svindel, og giver os alle mulighed for at drive bilhandel på lige vilkår, hvilket jeg er sikker på at størstedelen af den danske autobranche også gør, siger Henrik Thomsen og tilføjer:

- Så, kære Gitte Seeberg, stop med at kigge indad, lyt til dine medlemmer, de ærlige af dem, og fokuser i stedet på, hvor glædeligt og retfærdigt det bliver at få rettet op på reglerne, således at du, dine medlemmer og branchen ikke fremover kan eller skal drive forretning på ulige vilkår. 

Læs også: Selvanmelderordningen afskaffes

- Selvanmelderordningen for eksport af brugte biler er fortid, og dine opstillede stramninger og forslag er lidt sent ude. Skatteministeren har nu også iværksat en undersøgelse af selvanmelderordningen på import og afgiftsfrie biler, en undersøgelse jeg deltager i, og over for skatteministeren har fremlagt dokumenteret omgåelse og svindel af. Vi imødeser resultatet af undersøgelsen, siger han.

Artiklen fra 18. december om Gitte Seebergs kommentarer til indgreb imod selvanmelder-ordningen kan læses HER

Hold dig opdateret med Motor-magasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Fremtidens Autobranche 2018
Stærk tro på fremtiden med to nye mærker

Fiat-forhandleren i Aalborg, Bøgsted A/S, har netop udvidet med to nye bilmærker. El- og hybridbilerne kommer først om nogle år.

Ude og inde

LeasePlan udvider salg af brugte firmabiler

LeasePlan Danmark udvider sit koncept med at sælge brugte leasingbiler til private med en ny forretning i Fredericia. Forretningen har cirka 125 biler til salg.

Ajour med den danske autobranche

Plus

Strammere regler for nybilsforhandlere

Plus

Erhvervskøb hitter i Nordjylland

Erhvervskøb af brugte biler er stort i det nordjyske, viser Voxmeter-analyse.

Nyhedsbrev

8.231 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Online Avis Arkiv
Plus

Fremtidens Autobranche 2018
Tyskerne kommer

… men det gør koreanerne også. Ingen betvivler, at Elon Musk satte brand i udviklingen og salget af elbiler med sine Teslaer. Men nu er først og fremmest den tyske bilindustri vågnet op – se den hele flåde af tyske elbiler (plus nogle koreanere), der er på vej allerede i 2019.

Plus

Svensk advarsel mod snyd med kilometertæller

Der manipuleres med kilometertællere på biler for næsten ni milliarder euro årligt i EU, mener svensk brancheforening.

Plus

Fremtidens Autobranche 2018
Volkswagen:Kunderne er klar til elbiler

Den måske største satsning inden for lige nu står Volkswagen-familien for. Der er en lille elbil på størrelse med en Up på vej, der er en Passat-stor elbil på vej og en elektrisk Porsche, der skal kunne hamle op med Tesla.

Plus

NYTÅRSUDTALELSER
Kultur og hobby på fire hjul

Veteranbilelskerne i Motorhistorisk Samråd ser frem til at kunne generhverve historiske nummerplader og glæder sig over sammenhold med også autobranchen i forhold til lovgivning op til et valgår.

Plus

Ryds Bilglas breder sig i Danmark

Husmer Glas og Facade i Frederikssund er fjerde danske værksted i nordisk autoglas-kæde.

Plus

Konkurser i december

Plus

NYTÅRSUDTALELSER
Der har aldrig været flere mc’er i Danmark

Motorcykelforhandlerne skal digitaliseres, og hengemte euro4-mc’er giver problemer. Flere kampagner for trafiksikkerhed og tyveri-indsats i det nye år, skriver Motorcykel Forhandler Foreningen.

Tesla vil massefyre efter sværeste år nogensinde

Elbilproducenten Tesla vil afskedige syv procent af sin arbejdsstyrke efter et hårdt fjerde kvartal.

Plus

Fremtidens Autobranche 2018
Hvem er strømførende?

Motor-magasinet tester tre af de mest spændende elbiler netop nu: Hyundai Kona Electric, Jaguar I-Pace og Nissan Leaf.

Plus

NYTÅRSUDTALELSER
Husk dækkene i CO2-regnskabet

Regummiering er lavthængende frugter miljømæssigt og økonomisk i en tid med udsigt til færre kinesiske dumpingpriser men flere problematiske nødtætninger, anfører brancheorganisationen FFRD.

Plus

DBR afviser problemer i Danmark

Plus

Skrotbiler skal bogføres i Køretøjsregistret

LEDER Moralens år

Volvo XC40 SUV med intelligent affjedring

Gamle mænd i dyre biler

Jo højere alder, desto dyrere biler. Voxmeter kigger på, fra hvilke prislejer de forskellige aldersgrupper regner med at købe deres næste bil.

Manden bag thansen fylder 50 år

Bent Jensen, som også står bag autogrossisten AD Danmark, rundede et halv århundrede mandag 14. januar.

Plus

NYTÅRSUDTALELSER
Faglighed i højsædet

Alle med arbejde i dæk og fælge kan bruge gratis vejledninger fra DSL Leverandørsektionen, der samarbejder med bl.a. Færdselsstyrelsen, STRO og TI.

Plus

NYTÅRSUDTALELSER
Mekanikere er vigtige for Danmark

2019 kan blive et endnu bedre år end 2018, hvis vi sammen fortsætter med at arbejde for, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse, udtaler Dansk Metal.

Kom med til kåring af Årets Bil

Plus

Koed varsler internationalisering

Luft-specialist godkendt

Tidligere Nissan-chef skal forblive bag tremmer

Motor-magasinet ramt af stort IT-nedbrud

Ajour med den danske autobranche

Stifter forlader Euro Car Parts

Plus

De seneste fyringer og ansættelser

Fremtidens Autobranche 2018
Partner-idéen lever højt på værksteder

Ghosn kalder anklager om svindel for grundløse

Bremseproducent vil udvide – naboer er bekymrede

Plus

Ekstra skrotpræmie klar 1. februar

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Underskriv slutsedler med Digital Signatur

Effektiv organisering af dit lager kan åbne for nye vækstmuligheder

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsugeranlæg til produktionshal til frøproduktion

Audi blåstempler dansk ventilationsløsning til autobranchen

Dansk Procesventilation har færdiggjort svejserøgsudsugning til mekanisk serviceværksted

Ny distriktschef i WashTec A/S

Originale Mercedes, reservedele, direkte fra Tyskland

Når IT giver værdi:

Forhandlere solgte for 680 mio. kr. i årets nytårskur

Nu også originale Volvo reservedele, direkte fra Tyskland

Hver sjette henvendelse giver et salg – her er hemmeligheden

Er du træt af plukfejl og spildtid?

Torsdag den 31. januar: Kom til Festival for selvstændige helt gratis

Digitalisering: Video er fremtiden

Ny funktion fordobler trafik fra biltorvet.dk

Fælge til ny Mercedes A-klasse

Så du kampen?

Vejen til det mest omfattende sensor program til eftermarkedet

Fælge til ny Audi A6

Nyhed: Få de basale bogføringsværktøjer helt gratis med Billy Basic

Behov for plads?

Årets vigtigste weekend slog sidste år

Bilsalg.dk er blevet forstærket med ny Head of Fleet Service

Skal du med helt gratis til Festival for selvstændige i Januar?

Genial løsning midt i WLTP-kaos

Send til en kollega

0.164