23948sdkhjf

Silkeborg Bilerne By undsiger brancheforening

- Nej, det er IKKE for hårdt og uretfærdigt, siger formanden for Silkeborg Bilerne By, Henrik Thomsen, til Gitte Seeberg om selvanmelderordningen for eksport af brugte biler.

EKSPORTBILERJeg har med stor undren læst Gitte Seebergs/Autobranchen Danmarks pressemeddelelse, hvori hun angriber lukningen af selvanmelderordningen for eksport af brugte biler.

- Gitte Seeberg anfører i sin pressemeddelelse, at branchen i årevis har påpeget over for politikerne, at det er for let at svindle i systemet. Jeg mindes ikke, at have læst eller set Gitte Seeberg eller Autobranchen Danmark på noget tidspunkt har råbt vagt til gevær, siger Henrik Thomsen, formand for Silkeborg Bilernes By.


- Jeg har derimod læst indlæg og nyhedsbreve fra Gitte Seeberg, hvori hun tager afstand fra omgåelse af eksportgodtgørelserne, vel og mærke efter at medierne har dokumenteret denne svindel. Senest bragte DR Kontant i september 2018 en udsendelse hvor omgåelsen og svindlen med eksportgodtgørelsen blev dokumenteret, et program som blev til på grund af oplysninger fra foreningen Silkeborg Bilernes By, og et program Autobranchen Danmark trods flere henvendelser ikke ønskede at deltage i, tilføjer han.

- Det kan også undre, at andre brancheforeninger ikke har deltaget i den seneste tids debat, og ej heller har anfægtet den omgåelse, der åbenlyst har foregået, bemærker Henrik Thomsen.

Omfattende svindel

- Silkeborg Bilernes By har derimod flere gange, sammen med blandt andet Jyllands Posten og DR Kontant medvirket til at sætte fokus på den omfattende svindel, der beviseligt foregår i forbindelse med eksporten af brugte biler fra Danmark. En omgåelse der er til skade for os alle, og derfor skal bremses. Nu, udtaler formanden fra Silkeborg.

- Omfanget dækker desværre ikke blot over ”nogle få brodne kar” i branchen, hvilket rigsrevisionen seneste rapport dokumenterer, og som også  burde være Gitte Seeberg/Autobranchen Danmark bekendt. I rapporten vurderes det, at der i perioden marts 2017 til februar 2018 udgjorde problemet i perioden mindst 283 millioner kroner.

- Alene de seneste fem år er der udbetalt over fire milliarder kroner i eksportgodtgørelse til selvanmeldere for eksporterede, brugte biler. Skats medarbejdere undersøgte i 2016 og 2017 cirka ti procent af de eksporterede, brugte biler og fandt i disse stikprøver svindel for omkring 60 millioner kroner, påpeger Henrik Thomsen og fortsætter:

Læs også: AutoBranchen Danmark: Valget blev grønt

- Lidt hurtig hovedregning vil dermed vise, at en fuld kontrol af samtlige eksportgodtgørelser vil bidrage væsentligt i den danske statskasse.

- Denne form for svindel frarøver statskassen, og dermed os alle, for mange millioner årligt, og har fundet sted uden konsekvenser i alt for lang tid, og skal naturligvis standses, siger han.

Stort tag-selv bord

- Det nuværende system er som Gitte Seeberg anfører det i artiklen: ”fleksibelt”. Dette er korrekt – desværre er selvanmelderordningen så fleksibelt, at det reelt er et fantastisk tag-selv bord, hvor kun svindlernes kreativitet og samvittighed sætter grænserne for, hvor meget statskassen skal snydes for (ironi kan forekomme), udtaler Henrik Thomsen.  

- Skatteminister Karsten Lauritzen har vist handlekraft, og har nu med et enigt folketing i ryggen sat hårdt ind, og vi afventer alle de nærmere direktiver for, hvorledes eksportgodtgørelsen skal håndteres fremover. Efter min seneste dialog med ministeren tror jeg dog på, at med de nye digitale systemer, som branchen ikke havde før selvanmelderordningen blev indført, så vil dette blive en langt enklere proces end Gitte Seeberg hentyder til, og fordelene er klare: Al eksport sker efter faste, klare regler, som nu bliver ens for alle, og fremover varetages af den nye Motorstyrelse i Ålborg, siger han.

Ordning er fortid

- Vi, Silkeborg Bilernes By,  bakker op omkring alle tiltag, der eliminerer svindel, og giver os alle mulighed for at drive bilhandel på lige vilkår, hvilket jeg er sikker på at størstedelen af den danske autobranche også gør, siger Henrik Thomsen og tilføjer:

- Så, kære Gitte Seeberg, stop med at kigge indad, lyt til dine medlemmer, de ærlige af dem, og fokuser i stedet på, hvor glædeligt og retfærdigt det bliver at få rettet op på reglerne, således at du, dine medlemmer og branchen ikke fremover kan eller skal drive forretning på ulige vilkår. 

Læs også: Branchen forventer sløvere bilsalg

- Selvanmelderordningen for eksport af brugte biler er fortid, og dine opstillede stramninger og forslag er lidt sent ude. Skatteministeren har nu også iværksat en undersøgelse af selvanmelderordningen på import og afgiftsfrie biler, en undersøgelse jeg deltager i, og over for skatteministeren har fremlagt dokumenteret omgåelse og svindel af. Vi imødeser resultatet af undersøgelsen, siger han.

Artiklen fra 18. december om Gitte Seebergs kommentarer til indgreb imod selvanmelder-ordningen kan læses HER

Hold dig opdateret med Motor-magasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Tæt på en halv million autoværksteder

Ude og inde i autobranchen - uge 23

Plus

LAKexperten skifter strategi og bliver til Qars

Den nye kæde vil nu tilbyde alt omkring skadesarbejde, herunder karrosseri-arbejde og klargøring foruden lakarbejdet som hidtil som totalleverandør til bilhuse.

På Gule Plader
Få fordel af miljøvenlig transport

Københavns Kommune skærper kravene for transport af kommunens varer eller tjenesteydelser, og selv om flere håndværkere er bekymrede, så behøver det ikke være dyrere end dieselbiler. Elektrikerfirmaet R&M-EL er nærmest begejstret.

Plus

ELBILER & VÆRKSTEDERNE
Lakering af elbiler kræver omtanke

Nyhedsbrev

8.225 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Online Avis Arkiv

Premium lakmærke fejrer 100 år

Danskerne skuffede på Le Mans

Ingen topplaceringer i det klassiske 24 timers løb, der blev vundet af Toyota.

Bilforhandler vandt retssag mod kunde om Facebook-opslag

En utilfreds kunde havde på Facebook lavet et opslag, hvor bilforhandleren blev beskyldt for at være pengegrisk og et snydefirma. Det fik kunden en bøde for.

Dansker tog VM-titel i Le Mans: Det er virkelig stort

Michael Christensen måtte igennem op- og nedture i Le Mans på vejen til VM-titlen i langdistanceløb.

Plus

Konkurser i maj i autobranchen

Plus

Ovethi fejrer fem mærkedage på én gang

Preben og Thomas Thinggaard markerer fem fødselsdage og jubilæer den 21. juni. Samtidig bliver sønnen adm. direktør i det fynske dækfirma.

Plus

Anders Skorstensgaard om Interdans opkøb

Ovethi med gode muligheder

Plus

Thomas Møller Sørensen om Interdans opkøb

Michelle: Vi kører ikke kun for at gennemføre

Michelle Gatting er dels rookie på Le Mans, dels danskeren i den "rene" pigebil.

Le Mans 2019 – danskere på pole

Thiim og Marko sætter farten. Jan M lige i hælene. Michael Christensen er fortsat favorit. Og der er langt ned til Michelle

Plus

Hvad mener "bilministeren"?

Plus

Unge køber brugt - men leaser nyt

Plus

BMW og Jaguar på fælles Tesla-jagt

Volkswagen investerer milliarder i batteriaktiviteter

Den tyske bilproducent Volkswagen investerer 900 mio. euro, svarende til ca. 6,7 mia. kr., i fælles batteriaktiviteter med svenske Northvolt.

Michael Christiansen: Ja, vi kan godt vinde i år igen

Porsche har superbremser, men mangler lidt i acceleration er Michael Christensens to vigtigste plusser og minusser om sin fabriks-racerbil.

Plus

20 millioner for et fuglebur

Interdan overtager aktiemajoriteten i QuickPot

Kapløbet mellem Interdan og Semler er netop taget til. Interdan Bil A/S har netop underskrevet en aftale med QuickPot A/S, der betyder, at Interdan Bil A/S overtager aktiemajoriteten i virksomheden.

Biler popper stadig sammen

Heinemeier: Jeg er vild med Porsche-kurverne

Fjordbach: Jo, vi kan ramme top ti

Plus

Jens Sørensen om Interdans opkøb

Plus

Lars Hedegaard om Interdans opkøb

Kris Nissen er tilbage i BMW M3

Er benzin et bedre brændstof end el?

Plus

Først tog vi Odense, dernæst København

Plus

Ude og inde i autobranchen - uge 22

Audi åbner batterilager i Berlin

Ajour med autobranchen: Bosch sætter rekord

Formel 1-legenden Niki Lauda er død

Plus

Ude og inde i autobranchen - uge 21

Se alle Medlemmernes egne nyheder

HCP Maskincenter har nu både showroom og lager på den halve plads

Bastarden fra helvede - Ducati Diavel 1260

Fremtidens serviceportal til værksteder og bilejere

Til lykke med svendebrevet

Mens du sover - AutoDesktop flytter

Tillykke til Lysen Biler med vaskemaskine nr 5 fra WashTec

Centralstøvsuger til Skjern Papirfabriks flisfyrede dampkedel-anlæg

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning/filtrering af svejserøg fra robotcelle.

Det nye multihus i Billund Lufthavn skal huse lagerrobotter

Royal Greenland vælger leverandør til stort moderniseringsprojekt på 3 lagre i Grønland

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning og filtrering af svejserøg, slibestøv og dampe

Nyudlærte svende fra College360

Sæt strøm til tallene og sælg flere biler

Dansk Procesventilation har leveret procesventilation til maskinfabrik

Samtykker når ny milepæl og rykker til Norge

Vi søger udvikler til Biltorvet

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsugeranlæg til produktionshal til frøproduktion

Her ligger fremtidens klubhus

Herlev Autoværksted - byens ældste virksomhed

Industri 4.0: meget mere end et buzzword

Dansk Procesventilation har færdiggjort punkt- og støvsugning fra posepakke...

Det er din LinkedIn-anbefaling værd

AUTOproff udgiver ny app

Tid til at tænke leasing

Nu lagerfører vi AC Mini Power Packs

Send til en kollega

0.252