23948sdkhjf

Biløkonom: Sådan gik jeg hele vejen til toppen

En uddannelse som biløkonom har bragt Mikkel Westergaard til tops i autobranchen

MIN FREMTID Mikkel Westergaard har altid været bidt af en bil, og da han under militærtjenesten fandt ud af, at han kunne læse til biløkonom, gik han i gang med at finde et praktiksted, som er påkrævet, før man begynder på uddannelsen. Han havde efter folkeskolen gennemført fået studenterhue fra Handelsgymnasiet.

- Heldigvis kunne Mercedes-forhandleren Starmark godt bruge mig, og efter endt uddannelse fik jeg job som direktionsassistent for selveste ejeren, fortæller Mikkel Westergaard.

Den 37-årige Mikkel Westergaard har siden haft en hel stribe ledende poster inden for Mercedes-verdenen. Også en afstikker til det succesfulde ølfirma og mikrobryggeri Mikkeller er det blevet til.

Tidligere på måneden skiftede Mikkel Westergaard direktørstolen i Starmark ud med en tilsvarende hos leasingfirmaet Formula Leasing, der specialiserer sig i at lease biler i den helt eksklusive klasse. Her snakker vi mærker som Ferrari og Maserati og til leasingpriser på helt op til 30-40.000 kroner om måneden.

Bilsnak og drengestreger
- Jeg har aldrig fortrudt de to et halvt år som biløkonom. Vi var 15 drenge, der var ellevilde med biler. Heldigvis delte vi årgang med 15 piger, som var tilknyttet markedsføringsuddannelse, så det hele gik ikke op i bilsnak og drengestreger, griner han.

Mikkel Westergaard fremhæver især den praktiske tilgang til studiet.

- De opgaver og øvelser, vi lavede i forbindelse med undervisningen, tog udgangspunkt i den virksomhed vi var tilknyttet. På den måde blev opgaverne både nærværende og brugbare, fordi de som regel altid blev ført ud i livet.

Artiklen er en del af temaet Min Fremtid.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156