23948sdkhjf

Goddag og velkommen til Motorstyrelsen

Over 250 nyansatte skal uddannes på MotorAkademiet til den nystartede styrelse i Aalborg, som skal hjælpe autobranchen fremadrettet.

BUNKEVELKOMST Hele 127 nye ansigter har siden februar fået job i det nye Motorstyrelsen i Aalborg, der i høj grad skal servicere autobranchen. Yderligere 200 medarbejdere skal rekrutteres inden 2021. Derfor har den nye styrelse nu oprettet MotorAkademiet, der skal sikre en hurtig og effektiv integration af de mange nye medarbejdere sideløbende med varetagelsen af styrelsens kernefunktioner - nemlig at sikre korrekt og effektiv registrering samt afgiftsberegning af alle køretøjer i Danmark.

Syv styrelser erstatter Skat

Motorstyrelsen er én af i alt syv nye styrelser, der blev etableret 1. juli 2018. De specialiserede styrelser har hver deres kerneopgave og erstatter det tidligere Skat, som nu er nedlagt. Frem mod 2021 skal der rekrutteres op mod 3.300 nye medarbejdere, hvoraf cirka 1.000 vil være i helt nye stillinger. Sammen med to gamle styrelser udgør de ni styrelser tilsammen den samlede danske skatteforvaltning.

- Én udfordring er på kort tid at finde et højt antal dygtige mennesker, der har de rette kvalifikationer til at kunne udføre styrelsens arbejde på tilfredsstillende vis for både borgere og virksomheder. Det kræver alene en stor indsats, som jeg synes, vi har løst rigtig godt, siden oprettelsen af de nye styrelser blev en kendsgerning for godt og vel et år siden, forklarer direktør i Motorstyrelsen, Jens Otto Størup, og fortsætter:

- En anden udfordring er efterfølgende at integrere de mange nye medarbejdere i organisationen, så de nærmest fra dag ét føler sig godt til rette i deres nye arbejde og kan bidrage til en effektiv og korrekt sagsbehandling. Netop derfor har vi oprettet MotorAkademiet, der skal sikre høj faglighed og professionalisme blandt styrelsens nye medarbejdere gennem en glidende, men grundig oplæringsproces.

Rød løber og varme håndtryk

Ikke færre end 60 nye medarbejdere havde første arbejdsdag mandag den 3. september i Motorstyrelsen i Aalborg. De bliver første deltagere på MotorAkademiet og blev på første arbejdsdag modtaget med rød løber og personlig velkomst af Jens Otto Størup og underdirektør i Motorstyrelsen, Jørgen Rasmussen.

- Hele setuppet omkring MotorAkademiet kan måske lyde usædvanligt, men det er vores vurdering, at det, ud over at have stor faglig relevans for den enkelte, også er en decideret nødvendighed, når man skal integrere så mange nye på en og samme tid. Jeg tror, vi har fundet en rigtig god opskrift på, hvordan det bliver en succes både internt i styrelsen og eksternt for kunderne, siger Jens Otto Størup.

MotorAkademiet vil blive evalueret løbende gennem september måned, og det næste hold er allerede programsat til oktober. 


Autobranche-aktører holder oplæg

MotorAkademiets program forløber over fire uger, hvor deltagerne vil blive indført i både teori og praksis. Forløbet består af sammenlagt 10 dages faglige oplæg og kurser samt 10 dages sagstræning i samarbejde med en erfaren medarbejder, der skal sikre, at der bygges bro mellem oplæggenes faglige indhold og styrelsens arbejdsopgaver.

 

Blandt oplægsholderne har Motorstyrelsen valgt at invitere aktører i autobranchen indenfor, så de nye medarbejdere kan få den nødvendige indsigt i, hvad Motorstyrelsens arbejde og service betyder for kunderne på den anden side af bordet. Der vil være oplæg fra en brugtvognsforhandler, en importør, en leasingvirksomhed, m.fl.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127