23948sdkhjf

Manden bag DK’s Flotteste Bil

Det startede med en ufattelig gul Alfasud racerbil. Og eksploderede med en BMW Cabriolet med nærmest magisk lak.

VINDERBILER Nogle kender Erling for hans umanerligt gule racerbil, en fra-ende-til-anden hjemmebygget Alfasud. Hvem kører i den gule Sud, spurgte de hinanden på Jyllands-Ringen, som banen hed den gang. Og til klubløb på Ring Knutstorp.

Men kendt i vide kredse; ja, kendt i hele Danmarks bilbygger-kredse blev Erling Haagerup, da han ofte var manden med sprøjtepistolen, når tunermagasinet VMax kårede Danmarks Flotteste Bil som en del af DHB-festivalerne i nullerne. Vinderbilen - ofte lakeret af Troldmanden fra Helsingør.

Blandt Erlings mest kendte biler er en matsort Peugeot 206 med Lamborghini saksedøre; Mørkets Fyrste, som bilen blev kaldt.

Og en BMW Cabriolet fra hjembyen; lakeret i en vild lak, der kunne skifte farve mellem flere nuancer af lilla over til mørkeblå afhængig af hvilken vinkel, man så den; perlemor lilla med speciel effekt-klarlak ovenpå. Bilen kom i magasinet VMax - og så eksploderede Erlings indbakke; henvendelser fra mange hjørner af verden for at få farvekoden.

Den fik de ikke. Men besked om, at Erling da gerne ville komme og lakere i den farve. Han har dog ikke været i Sydafrika endnu og i USA - i den anledning i hvert fald.

Artiklen er en del af temaet Sommermagasinet.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188