23948sdkhjf

Lego Bugatti til en krone per klods

3599 Legoklodser skal der til at bygge den nye eksklusive samler-bil Bugatti Chiron.

SAMLEROBJEKT Vi kender det sikkert alle; når sønnike har samlet sit nye Lego-sæt juledag eller efter fødselsdagen, så bliver det snart efter skilt ad, og alle klodserne blander sig hurtigt med de tusindvis andre i den fælles Lego-rodekasse.

Sådan går det næppe med det helt nye Lego Technic-sæt, der blev lanceret forleden i klods-fabrikantens hovedkontor i Billund af selveste Bugatti Automobiles præsident Stephan Winkelmann og Legos adm. direktør Niels B. Christiansen.

For prisen for byggesættet er 3199 kroner. Næsten en krone per klods i det lille, lyseblå fartmonster, der er i skalaen 1:8.

Bugatti Chiron-modellen indkapsler den ikoniske designarv fra det franske ultra-bilmærkes magi, magt og elegance, der blev afsløret for verden for to år siden. Nu kan bil- og Lego-entusiaster hygge sig med at få en bygningsoplevelse ud over det almindelige.

- Jeg er meget begejstret for denne nye model. Vores Lego-designere har gjort et fantastisk stykke arbejde, der fanger detaljerne i dette ikoniske Bugatti design og viser, at med Lego-klodser kan man bygge alt, sagde Niels B. Christiansen ved præsentationen.

Stephan Winkelmann er imponeret over den måde, Lego har genskabt Bugatti Chiron’en:

- Jeg er sikker på, at både fans af Lego og Bugatti vil elske dette produkt, der er et udtryk for det perfekte rafinnement, der går igen hos såvel Lego som hos os i Bugatti, sagde Stephan Winkelmann.

Flere fede detaljer

Når man betaler over 3000 kroner - der dog langt fra følger skalaforholdet 1:8 for den rigtige Chiron - skal Lego-modellen naturligvis være fuld af indviklede og indbydende detaljer. Derfor har det aerodynamisks karrosseri selvfølgelig aktiv bagvinge og alu-fælge med lavprofildæk. Åbn dørene, og du vil se et detaljeret cockpit med bevægelige paddle-gearshift og detaljeret W16 motor med bevægelige stempler.

Hver enkelt model leveres med unikt serienummer, omhyggeligt gemt under hætten for at låse særligt indhold på LEGO.com/technic. Fans kan også dykke ind i inspirationen bag designet via ni podcasts med Bugatti- og Lego-eksperter. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234