23948sdkhjf

Auto-veteraner laver rådgiver-forening

En ny forening for rådgivere af små og mellemstore virksomheder er på vej.

ALLIANCE - Det er utvivlsomt, at store virksomheder i rådgiverbranchen har behov for anden organisationsmæssig repræsentation og service end de mindre rådgivere, udtaler partner i rådgivningsfirmaet Stratega I/S, Hans-Georg Nielsen.

Derfor etableres foreningen for virksomhedsrådgivere, "SMV-Rådgiverne", der skal have særlig fokus på rådgivning af virksomheder inden for SMVdanmarks (Det nye Håndværksråd) medlemskreds.

Den tidligere direktør for Glarmesterlauget/Dansk Autoglas, Hans-Georg Nielsen, har de seneste år drevet Stratega sammen med et par andre ex-direktører i autobranchen, Erik Hjerpsted (tidligere SKAD) og Michael Nørregård (tidligere FAI/AutoBranchen Danmark).

Solid kreds bakker op

- Formålet med foreningen er at sikre de mindre virksomheder relevant og kvalificeret rådgivning, at støtte og inspirere de mange mindre rådgivningsfirmaer i deres arbejde samt at styrke kvaliteten af den rådgivning, der ydes, siger Hans-Georg Nielsen og tilføjer:

- Branchens nuværende organisering taler for behovet for den nye forening: En del af rådgiverbranchen, cirka 700 virksomheder, er organiseret i DI. Et mindre antal rådgivningsfirmaer er organiseret direkte under SMVdanmark, men der findes et ganske stort antal - især mindre - rådgivningsfirmaer, som ikke har noget organisatorisk tilhørsforhold. Vi har samlet en solid kreds af virksomheder, som bakker op om initiativet, men det siger sig selv, at vi gerne vil i kontakt med endnu flere, som kan se behovet for foreningen.

- Vi har vedtægterne klar, så man kan blot kontakte mig for flere oplysning, udtaler Hans-Georg Nielsen.

I stærk vækst

Han oplyser videre, at markedet for rådgivning af virksomheder er i stærk vækst. Mange virksomheder, der før finanskrisen selv havde kompetencerne in-house, prøver nu at koncentrere sig om deres kerneområder og bruger eksterne konsulenter til at løse konkrete opgaver inden for eksempelvis procesoptimering, ledelse og kommunikation.

- Ifølge Danmarks Statistik er antallet af de såkaldte virksomhedskonsulenter nu cirka 25.000, og de omsætter samlet for omkring 18 milliarder kroner. Juridisk bistand, it-rådgivning og revision er ikke omfattet af dette beløb. Den samlede rådgiverbranche, inklusive advokater, revisorer, it-rådgivning samt markedsanalysefirmaer, omsatte i 2014 for 184 milliarder kroner marked og beskæftigede cirka 140.000 personer, fortæller Hans-Georg Nielsen.

Den stiftende generalforsamling er planlagt til at finde sted i SMVdanmarks lokaler på Islands Brygge 26, København S, torsdag den 14. juni kl. 16.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078