23948sdkhjf

Alternative dele udgør kun seks procent

F&P: 93 procent af skaderne i Autotaks laves med originale dele.

DELE Hvor stor en andel af forsikringsskader føre til brug af henholdsvis originale, alternative og brugte dele? Det har Motor-magasinet spurgt underdirektør Hans Reymann-Carlsen fra Forsikring & Pension.

- Vi kan ikke umiddelbart udtrække tal fra Autotaks systemet om, hvordan nye, brugte, originale og alternative reservedele er fordelt på de cirka 480.000 skader, der blev opgjort i 2017, siger han.

- Men i forbindelse med vores systemudvikling har vi for ikke så længe siden (2017) foretaget nogle beregninger af omfang/antal originale (OEM) dele i forhold til brugte og alternative dele. Disse beregninger viste, at godt én procent af alle anvendte dele er brugte, og at alternative dele udgør omkring seks procent af samtlige reservedele, når det drejer sig om forsikringsskader. Tallene skal anvendes med nogen forsigtighed, især fordi vores beregninger ikke skelnede mellem de forskellige reservedelstyper, forklarer Hans Reymann-Carlsen.

- Vores beregninger viste også, at andelen af brugte og alternative reservedele ved skadereparationer har været ret konstant de sidste par år. Igen med samme forbehold som ovenfor; vi skelnede ikke mellem forskellige typer af dele, tilføjer han.

Altså:

Originale dele 93 pct.

Alternative dele 6 pct.

Brugte dele 1 pct.

Læs mere om: F&P
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078