23948sdkhjf

Stor elbil-festival i Struer Skt. Hansaftens dag

Komiker og elbil-kører Frank Hvam samt formand for folketingets Energi, Forsynings- og Klimaudvalg, Thomas Danielsen, samt en stribe elbil-leverandører deltager i landets første elbil-festival.

NYSKABELSE Danmark får en helt ny festival for elbiler, når en række aktører og elbiler tropper op den 23. juni i smukke omgivelser på havnen i limfjordsbyen Struer. Arrangøren er Jysk Energi.

Denne første Dansk Elbil Festival præsenterer alle typer elbiler på festivalpladsen; både nuværende modeller, ligesom fremtidens elbiler og eldrevet transport vil være i fokus med debatter. En gimmick er kørsel med den berømte danske elbil Hope Whisper - blandt andet kendt fra filmen Dan Dream af komikerne Frank Hvam og Casper Christensen som en hyldest til danske elbil-pionerer gennem tiden.

Frank Hvam, der selv kører BMW i3, deltager i festivalen sammen med andre personligheder såsom Thomas Danielsen, formand for folketingets Energi, Forsynings- og Klimaudvalg. Jysk Energi har desuden inviteret en perlerække af fabrikanter inden for hybrid- og elbiler, men opfordrer også helt almindelige elbil-ejere til at komme og vise deres bil frem.

- Vi ser meget positivt på arrangementer som dette, der er med til at skabe fokus på elbiler og en elektrificering af transportsektoren, og vi vil bestemt anbefale alle med interesse for, hvordan el kan bidrage til den grønne omstilling, til at komme til elbil-festivalen, siger Anders Pihl Thorup, formand for Forenede Danske Elbilister (FDEL).

El er fremtidens benzin

Den betragtning er man ganske enig i hos arrangørerne af den nye festival.

- Vi er jo energiselskab, og bliver dermed fremtidens "tankstation" for rigtig mange danskere. Derfor vil vi gerne afmystificere det at køre elbil og få facts frem, samt give folk mulighed for at afprøve en hybrid- eller elbil, så de kan teste den teknologi, der bliver det nye normale på landevejen, siger Thomas Eilskov Jensen, der er marketingkonsulent i Jysk Energi. Det er planen at udvide med festivaler i Aarhus og København i 2019, gerne samtidig med andre større arrangementer .

Fordelene ved at have en elbil kan man også høre meget mere om i Struer, og helt grundlæggende blive klædt godt på i forhold til elbilisme. Dansk Elbil Festival vil være i børnehøjde, ligesom man vil give besøgende mulighed for at se, hvordan man egentlig lader en elbil op.

Racerbiler lige ved siden af

Dansk Elbil Festival finder sted side om side med Struer Racing Festival, hvor man kan opleve en lang række potente racerbiler. Det samarbejde er arrangør af Struer Racing Festival, racerkøreren Morten Dons, særdeles godt tilfreds med.

- Vi vil gerne forny os hele tiden, og det her er bare en rigtig god idé, for el-drift bliver mere og mere en del af hverdagen, både på de almindelige landeveje og på racerbanerne. Teknologien i hverdagsbiler er jo også udviklet og testet i motorsporten, siger Morten Dons.

De to arrangementer forventer at samle omkring 10.000 besøgende.

Fri entre til den første elbil-festival
Der er gratis entre til den første Dansk Elbil Festival på Struer havn Skt. Hansaften den 23. juni kl. 10-17. Her kan man bl.a. opleve:
Elbiler fra: Tesla, Kia, Toyota, Nissan, Renault og Hyundai.
Copenhagen ePrix – Der arbejder for et Formula E-løb i Danmark.
Sixt – Der nu udlejer elbiler.
Clever – Der sætter ladestationer op i hele Danmark.
Fisker Karma – En dansk designet super-elbil!
UNITI – et svensk elbilsprojekt.
Elbiler for børn – på en legebane.
Dansk Elbil Alliance - brancheforening for elbiler i Danmark.
FDEL - Forbrugerforeningen for elbiler i Danmark.
Frii Bikeshop med Elcykler.
Hope Whisper – den legendariske danske elbil kører på dagen
Det nyeste eldrevne legetøj , prøv segways, elektrisk skateboard og eMini-cykler fra eFuture.

Talk Electric konference – bliv inspireret og få ny viden:
11:00 - 11:30 Formula E i København - Jørn Grønkjær
12:00 - 12:30 Henning Bitsch - Ingeniør bag Ellerten, Hope Whisper, Kathmandu-elbus-flåde samt forfatter til bogen ”Elbilfascination”.
13:00 - 14:00 El-panel med Frank Hvam, Anders Morgenthaler, Jesper Theilgaard og Anna Hilden fra FDEL.
14:00 - 14:30 Thomas Danielsen, Formand for folketingets Energi, Forsynings- og Klimaudvalg.
15:00 - 15:30 UNITI, svensk elbils-projekt. Oplæg ved CEO Lewis Horne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172