23948sdkhjf

De vigtigste nyheder fra udlandet

I denne uge er det både selvkørende teknik, opladning og PSA-entré.

Selvkørende uden streger
Det tekniske universitet MIT har kastet sig over en af de helt store knaster ved selvkørende biler, nemlig at de typisk har brug for meget skarpe streger for at fungere. I stedet for at basere sig alene på kamerateknologi vil forskerne i samarbejde med Toyota, som lægger udstyr til, kombinere simple GPS-data med sensorer på bilen. På den måde vil bilen mere selvstændigt kunne opfange de faktiske kørselsforhold og korrigere efter dem. Systemet kalder MIT-folkene MapLite, og teknologien bruger radar til at afkode vejkanter og forhindringer, herunder også bløde trafikanter. Hvad der dog rykker systemet et hak videre er, at man faktisk også kan køre på grusveje og danne sin egen vej baseret på data.



BMW på vej med trådløs opladning
Tyske BMW er på vej med en trådløs oplader til flere af mærkets kommende hybridbiler. Teknologien fungerer lidt som en induktionskogeplade, hvor der her er placeret en spole i en måtte på jorden og en spole i bunden af en BMW. Firmaet vil afprøve løsningen i Californien fra sommeren og frem, og meningen er, at oplade-måtten skal indgå som en del af en leasingpakke. Ifølge amerikanske medier begynder BMW produktionen af ladeplader i juli, hvorefter de vil være tilgængelige på det europæiske marked i slutningen af sommeren.



Teslas Autopilot-chef er fortid
Jim Keller har takket af hos Tesla efter af have stået i spidsen for udviklingen af firmaets Autopilot-system gennem de sidste to år. I stedet skal han arbejde hos den digitale virksomhed Intel. Til at erstatte ham indsætter Tesla derfor nu Pete Bannon til at håndtere alt hardware forbundet med Autopilot. Bannon har en fortid hos Apple, hvor han har haft en fremtrædende rolle i computer-chipsene A5 til A9. På softwaredelen af Autopilot starter Andrej Karpathy, der i forvejen sidder med Artificiel Intelligence. Autopilot har i den senere tid været udskældt i USA på grund af en række fatale uheld.

PSA pønser på amerikansk entré
Selv om det både er dyrt og enormt konkurrence- præget, kan det være indbringende at være til stede på det amerikanske bilmarked. Derfor pønser den franske PSA-koncern på at vende tilbage til de amerikanske købere efter exit tilbage i 1991. Ifølge Automotive News peger meget på en entré i 2026, men hvordan, det konkret kommer til at ske, er stadig lidt kryptisk. Larry Dominique, der står i spidsen for PSA’s aktiviteter i Nordamerika, mener, at den nye into i høj grad bliver baseret på mobile løsninger og lave fysiske etableringsomkostninger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094