23948sdkhjf

FDM tilfreds med karrosseri-rapport

FDM hilser debatten om karrosseridele velkommen.

KARROSSERIDELE Også forbrugerorganisationen FDM har bemærket debatten i Motor-magasinet om rapporten ’Trafiksikkerhed og værditab i fokus. Uafhængig test af skadedele’, bestilt af SKAD og udført af Force, men heller ikke FDM ønsker at dømme de alternative dele ude på baggrund af rapporten.

- Rapporten er et fint og tiltrængt indspark i debatten. Det er fint med debat om emnet - det synes vi som forbrugerorganisation er væsentligt, siger Torben Kudsk, afdelingschef hos FDM, til Motor-magasinet.

- Om sagen så skal løses internationalt er herhjemme kan diskuteres. Vi taler også med vores søsterorganisationer om emnet, som måske bør op på EU-plan, siger han.

Hverken for eller imod

- På baggrund af rapporten er vi dog hverken for eller imod alternative eller originale dele. Der er som udgangspunkt intet i vejen for at benytte alternative dele til primært ældre biler på grund af prisniveauet. Der kan ofte i høj grad være sund fornuft i at vælge billigere, alternative dele. Afgørende er dog, at bilen efter en skade genskabes i henhold til bilproducentens anvisninger, udtaler Torben Kudsk og peger på, at sagen bygger på to grundliggende vilkår for forbrugerne i Danmark: De meget høje bilafgifter, som har givet en middelalder på bilerne på 15 år, samt de stadigt mere sikre biler, hvor der er sket meget de sidste ti år, og hvor eksempelvis Euro NCAP har været med til at fremme udviklingen af mere sofistikerede og sikre biler.

- Det kan imidlertid være meget svært for forbrugeren at se ind under den fine lak efter en skade og vide sig sikker på, at kollisionsevnen stadig er der, når man har brug for den, siger han.

Stort værkstedsansvar

- Med i billedet tæller også det håndværksmæssige arbejde på værkstederne, og der ligger et stort ansvar på de danske værksteder, eksempelvis når det gælder håndtering af ståltyper og svejsning - i dag er det ikke bare at lave en større skade, påpeger Torben Kudsk.

- Væsentligt er det også, hvad man kalder delene - man kan jo ikke bare sammenligne æbler og pærer. Her kan der også ske mange misforståelser, siger han.

- Under alle omstændigheder vil FDM gerne understøtte, at der benyttes de rette kvalitetsstandarder, bemærker Torben Kudsk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126