23948sdkhjf

Audi tilbagekalder 127.000 biler

Dieselgate fortsætter - seneste er det Audi, som endnu en gang er tvunget til at opdatere biler med V6 og V8 motorer. 369 danske biler ramt.

DIESELGATE Sagen om snydesoftware i biler fra VW-koncernen fortsætter med uformindsket styrke. Senest er Audi blevet tvunget til at tilbagekalde 127.000 biler med V6 og V8 motorer.

Det drejer sig om Audis nyeste diesel-modeller af typen A4, A5, A6, A7 og A8, Q5 og Q7 - dog ikke alle pågældende modeller, men Audi kan ikke i øjeblikket ikke oplyse, hvilke specifikke medller, der er omfattet. Herhjemme drejer det sig om 369 biler, oplyser Audi Danmark.

Audi skriver i en pressemeddelelse, at de pågældende modeller også indgik, da selskabet tilbage i juli frivilligt tilbagekaldte 850.000 køretøjer med V6 og V8 TDi-motorer. 

Selskabet har ifølge meddelelsen brugt det seneste år på at samarbejde med de tyske transportmyndigheder (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA, red.) om at undersøge dieselbilerne for potentielle afvigelser.

Usikkerhed om Danmark
- Vi ved endnu ikke, om der i Danmark bliver tale om en tvungen eller frivillig opdatering. Under alle omstændigheder er der blot tale en softwareopdatering, oplyser Audi Danmarks PR-chef, Britt Stellinger, til Motor-magasinet.

Det er de tyske transportmyndigheder, der har afsløret, at Audiernes software kan manipulere med motorernes emissionsdata. Derfor lever de ikke op til euro 6-emissionsnormer. Ifølge flere tyske medier er der tale om den samme software, som er anvendt i de biler fra VW-koncernen, der tilbage i 2015 fik hele sagen til at rulle.

Artiklen er en del af temaet Dieselgate.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109