23948sdkhjf

Ny KS 2000-lakstandard ser dagens lys

Det første autolak-værksted har taget den nye standard i brug. Organisation lover, at KS 2000 kan spare vigtig tid.

OPDATERING En ny KS 2000 lak-standard til certificering er netop blevet offentliggjort. Med den opdaterede KS 2000 Lak er der ifølge AutoBranchen Danmark endnu mere fokus på kvaliteten af det udførte lakeringsarbejde. Værkstederne skal leve op til de seks fokuspunkter, der skal sikre, at der leveres høj kvalitet, både over for kunderne og overfor medarbejderne.

- Målet med den nye opdaterede KS 2000 Lak er at støtte op om den høje kvalitet, der allerede i dag leveres på værkstederne. Den skal samtidig være med til at løfte den enkelte medarbejder og i sidste ende bundlinjen på værkstedet, siger Rico Laurits Madsen, teknisk konsulent i AutoBranchens VidenCenter.

Mindre papirarbejde
Som en del af KS 2000 Lak skal værkstederne også tage stilling til den videre udvikling, for eksempel i forhold til efteruddannelse eller andre relevante kurser for medarbejderne, så de kan blive bedre og levere en endnu bedre service.

- Vi skal have mere fokus på kvalitet end på papirarbejdet. En stor del af autolakererne har allerede godt styr på det lovgivningsmæssige papirarbejde, og det gør, at vi kan rette fokus endnu mere mod kvaliteten, siger Rico Laurits Madsen.

Der vil indgå en kvalitetskontrol af det lakeringsarbejde, der bliver udført på det enkelte værksted, og det vil blive fulgt op ved et årligt auditmøde, hvor lakopbygning, lakstand, taksatorrapport og kvalitetskontrol vil blive gennemgået. De værksteder, der er certificeret under KS 2000 Lak, vil få opdateret deres standard ved deres næste auditmøde, så de lever op til de nye krav.

Første værksted certificeret
Det første værksted er allerede blevet certificeret efter den nye KS 2000 standard indenfor lak. Au2lakering.dk og Philip Knøfler er det første værksted, der opnår den opdaterede certificering.

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu har det første værksted certificeret efter den nye KS 2000 Lak, og jeg glæder mig til at se de andre værksteder blive certificeret også, siger Rico Laurits Madsen.henmo

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125