23948sdkhjf

Få tjek på auto-nyt i udlandet

Få styr på flere af de mere toneangivende nyheder fra udlandet i uge 36.

Siemens køber auto-software
Hollandske TASS International bliver en del af Siemens-koncernen. TASS beskæftiger sig med software, der bruges i systemer, der kan køre og styre biler. Hertil kommer også sikkerhedssystemer og dækmonitorering. Ifølge Siemens selv er opkøbet endnu et bevis på, at Siemens vil levere knowhow på et bredt felt inden for autobranchen, herunder også, når det kommer til selvkørende biler.

Fire nye direktører i Audi
Direktionen hos den tyske producent blev i sidste uge godt og grundig ændret. I alt starter fire nye direktører inden for it og integritet, marketing og salg, personale og organisation samt produktion og logistik. På finans-posten afløser Alexander Seitz Axel Strotbek. Ny i marketing og salg er Bram Schot, der afløser Dietmar Voggenreiter. På området for personale og organisation er Wendelin Göbel startet. Han overtager efter Thomas Sigi. Afslutningsvis bliver Peter Kössler nydirektør for produktion og logistik, og her afløses Hubert Waltl.


Salgsfremgang trods Dieselgate
Selv om debatten om diesel som drivmiddel har sendt chokbølger gennem eftermarkedet i både Tyskland og flere andre lande i Europa, så leverede de tyske bilforhandlere i august deres bedste salgsmåned i otte år. I august blev der i Tyskland solgt 253.679 nye biler, hvilket svarer til en fremgang på 3,5 procent. Volkswagen oplever sammen med Ford dog tilbagegang på henholdsvis 11 og 4,8 procent.

Diesel-død er dybt overvurderet
Det er en klar overdrivelse, når verdens medier, politikere og visse branchefolk udråber diesel som et dødt drivmiddel. Det mener Atsushi Horiba, der er manden bag det udstyr, som for snart to år siden startede Dieselgate. Diesel er især aktuel i udviklingslande.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094