23948sdkhjf

LEDER: Når en lov brydes

Motor-magasinet er tilbage efter en sommerferie med masser af auto-nyt.

LEDER: MOTOR-MAGASINET ER tilbage på tryk igen efter en sommerferie, der heldigvis har budt på masser af gode historier fra vores autobranche. Historier, som mange har læst fra de ugentlige nyhedsbreve hen over sommeren. Tak til jer og velkommen til alle her i avisen. Vi har glædet os!

VI LÆGGER UD med en sag om hvidvask, som du kan læse om på side to og tre i vores trykte avis. Tørring Auto har ifølge en domstol overtrådt reglerne for at modtage kontantbeløb - også kendt som loven om hvidvask. Blandt andet for at forhindre bander i at kunne hvidvaske store summer af narkopenge, har man indført en beløbsgrænse på 50.000 kroner. Modtager man større summer end det, bryder man loven. Love og regler kan være firkantede og måske ude af trit med almindelig sund fornuft, men i denne sag er det svært at argumentere for, at domstolen kunne have handlet anderledes over for Tørring Auto, der i flere tilfælde har modtaget kontaktbeløb et godt stykke over grænsen fra udenlandske købere til forhandlerens biler. Vi er enig med Dansk Bil Forhandler Union (DBFU) i, at der selvfølgelig skal være rimelighed til, netop fordi bilforhandlere afsætter varer, der jo typisk er en noget større udskrivning, end hvis man køber en ny telefon eller en sofa på DBA. Heldigvis viser retssagen, at myndighederne godt kan skelne mellem bagateller og så de beløbssummer, der ligger langt fra de 50.000 kroner, når der afsiges dom. Vi håber samtidig, at endnu flere får øjnene op for loven om hvidvask og bruger sagen fra Tørring Auto til at tænke sig godt om.

VI BLIVER KORT VED LOVE - nærmere bestemt synsloven, der står til at blive yderligere liberaliseret, så murerne mellem værksted og synshal nedbrydes, selv om flere branchefolk ønsker det stik modsatte, nemlig at kvalitetsmuren opretholdes. Lad os håbe, politikerne på Christiansborg tænker sig godt om, når de til efteråret skal syne synslove.

MOTOR-MAGASINET HAR også været på besøg hos RTT, der har succes med totalløsninger inden for blandt andet auto-el, folie og varebiler, og vi var med til Copenhagen Historic Grand Prix sidste weekend. Hertil glæder vi os over, at bilsaget igen, igen sætter rekord. Med det og meget, meget mere: god læselyst!

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189