23948sdkhjf

Arbejdsflowet var fordelen ved Stenhøj

Et godt arbejdsflow og en hurtig inddragelse i processen var vigtig for bilhuset Dahl Pedersens afdeling i Vestjylland.

BILHUS Som leverandør af værkstedsudstyr har Stenhøj DK været en del af Dahl Pedersens byggeprojekt i Holstebro. Ambitionen var at skabe et velfungerende og effektivt bilhus og værksted samt et godt arbejdsmiljø for alle ansatte. Det kræver meget planlægning at etablere et moderne og tidsvarende byggeri, og nu efter to år er bilhuset taget i brug.

Processen har involveret mange personer i firmaet undervejs. Der blev nedsat en arbejdsgruppe bestående af flere ledende medarbejdere fra Holstebro afdelingen. Stenhøj DKs konsulent Lars Hillker Madsen har været med under hele forløbet mht. rådgivning omkring indretning, arbejdsflow, behov nu og i fremtiden samt valg af løftere.

- Sammen med Dahl Pedersen tog vi et indgående kik på arbejdsflowet på værkstedet. Vi så bl.a. nærmere på indretning, valg af udstyr og logistik. Det resulterede eksempelvis i en reduktion i antallet af porte og sammen med det optimerede flow, gav det en økonomisk besparelse i byggeriet, fortæller Lars Hillker Madsen

For at tage højde for kravene fra Volvo og Renault er der oprettet særskilte arbejdsstationer for de mærker. Med henblik på fremtidssikring af værkstedet er der taget hensyn til udviklingen i antallet af el- og hybrid biler samt en forventet tilgang af varevogne.

God proces
Lene Dahl Pedersen er glad for samarbejdet med Stenhøj DK.

- Vi har oplevet en høj grad af seriøsitet og troværdighed i det samarbejde vi har med Stenhøj DK - både i processen med indretning af værkstedet, og i forbindelse med montering og færdiggørelsen, siger Lene Dahl Pedersen.

Mekanikerne har altid arbejdet med Stenhøj-løftere, og har været rigtig glade og tilfredse med dette og ønskede derfor at det skulle være Stenhøj igen.

- Vi ville gerne imødekomme deres ønsker, da vi også forbinder Stenhøj med kvalitet, og da priserne i det lys var konkurrencedygtige, udtaler Lene Dahl Pedersen.

Dahl Pedersen der har bilhuse i Viborg, Skive og Holstebro, har eksisteret siden 1928, og er landets ældste Volvo-forhandler. Firmaet er i dag ejet af Jørgen og Lene Dahl Pedersen, og Jørgen er tredje generation i firmaet.

Den endelige indretning
Værkstedets tre afdelinger er udstyret med følgende produkter: Det mekaniske værksted, der er indrettet til person- og varevogne og har en separat Volvo/Renault afdeling. Værkstedet er udstyret med ni fuldhydrauliske undergulvsløftere, to 2-søjlede varevognsløftere samt to 4-søjlede kørebaneløftere.

Pladeværkstedet hvortil der er direkte adgang via tre porte er udstyret med tre fuldhydrauliske undergulvsløftere, der alle er forskellige i udførelse og derved sikrer bedst mulig fleksibilitet ifht. de forskellige køretøjer og arbejdsopgaver.

Klargøringsafdelingen, der også har to separate porte, som giver direkte adgang til afdelingen, er udstyret med en fuldhydraulisk undergulvsløfter, og klargjort til endnu en.

Alle løftere er leveret i specialfarver tilpasset kravene fra bilimportørerne. Stenhøj DK varetager salg og service til det danske marked af en lang række produkter indenfor værkstedsudstyr. Virksomheden ligger i Barrit nær Vejle og beskæftiger i dag 40 medarbejdere.

Stenhøj DK er et selvstændigt selskab i Stenhøj Gruppen der i dag tæller 10 datterselskaber og knap 600 medarbejdere i koncernen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109