23948sdkhjf

Nissens solgt i milliardhandel

Den østjyske kølerproducent har fået nye ejere efter 96 år i familien Nissens varetægt.

SALG Ifølge Børsen har kapitalfonden Axcel overtaget Nissens for en pris på cirka to milliarder kroner.

Horsens-virksomheden blev grundlagt i 1921 og har senest haft fjerde generation i skikkelse af Alan Nissen i spidsen. Han fortsætter som minoritetsaktionær og næstformand for bestyrelsen.

- Efter snart 100 år i familiens eje er det en stor beslutning at sælge, men tidspunktet er nu det rette, og jeg har stor tillid til Axcel som samarbejdspartner, eftersom vi har kendt hinanden gennem mange år. Vi har en stærk ledelsesgruppe med Mikkel K. Andersen i spidsen, og med Axcel får vi desuden tilført en strategisk sparring, som kan give os styrke til at tage del i den fremtidige globale vækst og vinde yderligere markedsandele. Jeg er i den forbindelse tilfreds med, at jeg bliver i Nissens med en betydelig minoritetsandel, siger Alan Nissen i en pressemeddelelse.

Det er den første investering i fonden Axcel V, og partner Lars Cordt, der har været ansvarlig for opkøbet hos Axcel, ser frem til samarbejdet:

- Nissens har gennem en lang periode oplevet stor fremgang i både omsætning og indtjening. Dette er opnået via dedikerede medarbejdere med stort fokus på kundeservice og produktudvikling. Virksomheden er blandt de førende på auto-eftermarkedet og global markedsleder inden for vind og dermed godt positioneret til fortsat at tage markedsandel. Derudover ser vi gode muligheder for at skabe vækst via opkøb, siger Lars Cordt.

Nissens har gennem det seneste regnskabsår fortsat de gode takter med tocifrede vækstrater i både omsætning og indtjening.Omsætningen i 2015/2016 endte på 1,332 milliarder kroner og overskuddet før skat på 80,8 millioner kroner.

- Med Axcel som ejer kan vi vedblive med at levere innovative og markedsledende løsninger inden for køleindustrien. Jeg ser på den baggrund frem til at fortsætte vækstsporet sammen med Axcel, siger CEO Mikkel K. Andersen, der har været syv år hos Nissens.

Handlen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141