23948sdkhjf

VW-top efterforskes for kursmanipulation

Volkswagens topledelse er under mistanke for at have nølet med at oplyse aktionærer om dieselskandalen tilbage i 2015.

DIESELGATE Volkswagens nuværende og tidligere administrerende direktør samt den nuværende bestyrelsesformand er under efterforskning for at have været for langsomme til at oplyse aktionærerne om sagen om svindel med 11 millioner dieselbiler.

Det skriver Bloomberg News ifølge Ritzau Finans.

Den nuværende administrerende direktør, Matthias Müller, og hans forgænger, Martin Winterkorn, samt bestyrelsesformand Hans Dieter Poetsch er ifølge unavngivne kilder kommet i søgelyset.

Anklagemyndigheden i Stuttgart i Tyskland efterforsker angiveligt de tre for ikke i tide at have oplyst aktionærerne i storaktionæren Porsche om problemerne, før skandalen brød ud i lys lue i efteråret 2015.

Porsche ejer størstedelen af stemmerettighederne i VW.

De tre har alle haft roller i både Porsche og VW, da skandalen ramte.

Hans Dieter Poetch og Martin Winterkorn er i forvejen under efterforskning for mulig kursmanipulation i forbindelse med sagen. Men det er første gang, at den nuværende topchef, Matthias Müller, også er havnet i skudlinjen.

Volkswagen er mål for en byge af søgsmål og anklager i forbindelse med dieselskandalen, der indtil videre har kostet 22,6 mia. euro i bøder og udgifter.

Artiklen er en del af temaet Dieselgate.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125