23948sdkhjf

Mange nye jobs hos Budweg

Succes for dansk producent af renoverede bremsecalipre, som atter bygger ud i Odense.

PRODUKTION Den danske producent af renoverede bremsecalipre, Budweg Caliper A/S i Odense, fik et strålende 2016.

Bruttofortjenesten steg fra 66,7 til 69,5 millioner kroner, mens årets resultat faldt en smule fra 27,6 til 23,5 millioner.

Derimod voksede egenkapitalen fra 120 til 123 millioner kroner, ligesom den gennemsnitlige stab steg fra 109 til 140 medarbejdere i 2016.

- Forventningerne til 2016 blev væsentligt overgået. Vi måtte håndtere situationen ved nyansættelser - fra 100 ansatte ved årets start til 160 - og indledning af skiftehold. Det lykkedes os langt hen ad vejen at tilfredsstille kundernes behov, og vi realiserede rekordomsætning hver eneste måned af året i forhold til samme måned tidligere år, udtaler adm. direktør Thomas E. Larsen.

- Vi realiserede en vækst i omsætningen på 40 procent. At resultatet ikke helt afspejler den samme udvikling skyldes blandt andet, at vi i 2015 realiserede en gevinst ved salg af ejendomme på cirka 12 millioner kroner, tilføjer han.

- Mod årets slutning mener vi at have opbygget lagrene til et fornuftigt niveau, også til at imødegå en budgetteret vækst i 2017, oplyser direktøren.

Omfattende uddannelse

- Mod årets slutning 2016 foretog vi en mindre justering (cirka ti personer) af vores produktionsmedarbejdere, således at vi ved årets udgang er 153 ansatte. En del af 2016 gik med uddannelse af den store, nye medarbejderstab. Det lykkedes uden nævneværdig indvirkning på kvaliteten, men med reduceret effektivitet. Vi har indledt uddannelse af den tilbageblevne medarbejderskare, således at vi med udvidede kompetencer hos den enkelte har mulighed for hurtigt skift til flere hold med kompetente medarbejdere, forklarer han.

Bygger ud igen

- Vi har i 2016 købt et stykke jord ved naboen på Industrivej og har indledt et byggeri til en totalværdi på 40-45 millioner kroner. Planlægningsarbejder pågår fortsat. Med denne udvidelse vil vi kunne honorere en væsentlig udvidelse af vores kapacitet, alene i dagsdrift, siger Thomas E. Larsen.

- For 2017 forventer vi en fortsat vækst i vores omsætning - dog ikke i niveau med den realiserede vækst i 2016. På bundlinjen forventer vi, blandt andet på baggrund af ovenstående planlagte arbejder i året, et lavere resultat end realiseret i 2016, tilføjer han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095