23948sdkhjf

Leder: Hekse-leasing

Den ugentlige leder i autobranchens uafhængige fagblad gennem 48 år.
MOTOR-MAGASINET MENER:

FOR FORBRUGERNE LIGNER DET ren magi - af den slags, man i middelalderen blev brændt på bålet for at udøve. Og i autobranchen er der således indledt lidt af en heksejagt i kampen mod leasing og de "mystisk" lave leasingpriser, der lægger en stor, sort skygge over hele eftermarkedet i branchen.

VI SER NU STORE DELE af autobranchen i fælles front mod de forkætrede leasing-regler omkring forholdsmæssigt afgift - og dermed hele afgiftssystemet for biler. I denne uges fagblad melder såvel autogenbrugerne som de frie værksteder forening ud, at de gerne ser det nuværende leasingsystem sendt til Bloksbjerg på en kost, uden returbillet. Altså i princippet derned i Tyskland, hvor store bilproducenter meget gerne sælger deres biler meget billigt til leasingselskaberne og dermed holder liv i en unfair konkurrencesituation på det danske marked, i kraft af leasingregler og vores værdibaserede bilafgiftssystem.

HER PÅ FAGBLADET KAN VI helt og aldeles tilslutte os kritikken fra autobranchen af leasingsystemet, der rammer såvel brugtbilforhandlere, værksteder, autogenbrugere og leverandører af reservedele. Det er ikke rimeligt, at man via bilafgifterne giver leasingselskaber mulighed for at spekulere i at give danskerne billige biler - hvilket da også ses af den heftige vækst i leasingandelen, som i øvrigt underminerer skattekassen. Intet under, at vi ser en skov af nye leasingtiltag, der vil have en bid af kagen, senest et stort nyt projekt mellem GoMore og ALD, som beskrevet i denne uges fagblad.

HELDIGVIS ER DER GRYENDE politisk bevågenhed om problemet, og vi ser frem til også en udmelding fra regeringen og skatteministeren. Se nu at få lavet det afgiftssystem om, ikke bare på leasingdelen men som en gennemgribende ny, teknikbaseret løsning, som såvel FDM og autobranchen har plæderet for, og sågar planlagt, i detaljer i årevis. Keine hekserei - nur behändigkeit.

God fornøjelse med læsningen!
Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125