23948sdkhjf

Ny rudelim skaber store forventninger

Dansk Bilglas har opnået opnået succes og fordele med to-komponent rudelim fra Sika, som hærder op på én time.
HÆRDNING Det store danske autoglasfirma, Dansk Bilglas A/S, har altid været tilbageholdende med rudemontering udendørs ved kunderne, fordi man aldrig præcist ved, hvordan vejret bliver, men det har en ny rudelim, SikaTack Elite, lavet om på.

Dansk Bilglas har således fra efteråret og henover vinteren kørt forsøg med den nye tokomponente SikaTack Elite rudelim, og det med glimrende resultater og god respons, fortæller Steen Nordstrøm Pedersen.

- Vi var den første landsdækkende kæde i rudebranchen til at indkøbe diagnosetestere og kalibreringssystemer til kameraer i frontruder på personvogne og varebiler og til uddanne alle vores montører - allerede fra 2015. Derfor er vi også stolte af, at vi i samarbejde med Sika, som de første i rudebranchen, kan tilbyde vores kunder en limtype, der hærder op til EOM kvalitet - uanset vejrliget - på én time, siger projektleder Steen Nordstrøm Pedersen.

Dansk Bilglas A/S

Virksomheden blev grundlagt i 1964 af Olav Mølbjerg i Nørresundby i Nordjylland.
Selskabet råder i dag over 42 afdelinger, heraf de 12 i egne lokaler og de 30 i lejede.
Dansk Bilglas ejes i dag 50-50 af Mølbjerg Larsen familien og den franske glas-gigant Saint-Gobain.
Dansk Bilglas importerer selv sine ruder, primært fra Saint-Gobain.
På hovedlageret i Nørresundby har Dansk Bilglas 70.000 autoruder på lager. Hertil har man fem regionlagre, blandt andet i Ishøj.
For et år siden tiltrådte Thomas Harbo som ny adm. direktør for Dansk Bilglas – per 1. marts 2016.


Kæmpe fordele

Den nye to-komponente rudelim blev introduceret i foråret 2016. Siden har Dansk Bilglas indkøbt nye pistoler samt uddannet alle rudemontører, ligesom selskabet har afprøvet den nye lim henover vinteren, oplyser Steen Nordstrøm Pedersen.

- Det giver nogle kæmpe fordele, at limen hærder op på kun én time. Der er behov for at kunne rykke ud til kunderne og skifte ruder, derfor vil andelen af private kunder stige, og dette vil give flere kunder i butikken, vurderer han.

Sikkerhed

Dansk Bilglas har brugt SikaTack Pro lim gennem mange år, og det vil man blive ved med indenfor på værkstederne.

Den nye lim inklusiv mixer er dyrere, ligesom de nye PowerCure pistoler er mere bekostelige. Vi gør nu opmærksom på, at den nye lim er et bedre produkt til udendørs brug, men indtil videre har vi selv spist denne merudgift i forhold til kunderne, forklarer Steen Nordstrøm Pedersen.

Den nye Elite lim er også en stor fordel for lastvogne, hvor førerhuset kan tippes ned efter kun én time på værkstedet i forbindelse med øvrig service/reparation.

- Der er virkelig noget at hente. Det prøver vi nu at fortælle markedet, ligesom vi også har lavet en indsats over for værksteder i udvalgte byer, siger Steen Nordstrøm Pedersen.

- I dette arbejde er vores fokus bilistens sikkerhed. Dansk Bilglas vil gerne slå et slag for forskriftsmæssig og sikkerhedsmæssig korrekt udskiftning af den intelligente forrude. Det gør sig eksempelvis gældende, når vi udskifter forruden ude på kundens adresse, hvor vi i sagens natur ikke har helt styr på vejrudsigten, tilføjer han.

Montør: Kun fordele

- Der er tale om en ny måde at arbejde på, men vores montører har været superglade for den nye pistol, siger Steen Nordstrøm Pedersen.

Det bekræfter den udekørende rudemontør, Martin Fischer, som har arbejdet med den nye Elite rudelim siden efteråret.

- Det er meget nemmere, at hærdningstiden nu kun er på én time mod tidligere 4-7 dage. Det har også givet rigtig god respons fra kunderne. Det giver mere ro om det udendørs arbejde - der er faktisk kun fordele, mener Martin Fischer.

- Pistolen er lidt tungere nu - den vejer 4 til 4,5 kilo, men jeg kommer slet ikke i kontakt med kemien. Det er virkelig rent arbejde, fastslår Martin Fischer, som dog altid arbejder med handsker og beskyttelsesbriller.

SikaTack Elite rudelim og PowerCure

SikaTack Elite er en accelereret rudelim, hvor hærdeprocessen styres af acceleratoren. Én-komponent lim hærder til gengæld ved luftens fugtighed.
Begge rudelime har en meget kort Sikker-Kør-Væk-Tid på 30 minutter. Sikker-Kør-Væk-Tid defineret ud fra FMVSS-212.
Men Sikker-Kør-Væk-Tid er ikke det samme, som at rudelimen har opbygget original styrke (svarende til rude limet på bilfabrik).
Med SikaTack Elite er kunden sikker på, at limen efter kun 60 minutter har original styrke.
Med en én-komponent, fugthærdende lim vil den tid, der går før original styrke opnås, afhænge af temperatur og primært luftfugtighed. Det kan være lidt en joker, fordi luftfugtigheden svinger. I en vinterperiode kan der f.eks. være meget lidt fugt i luften, og hærdetiden kan blive en uge eller ekstreme tilfælde endnu længere.

Sika er pionér indenfor Sikker-Kør-Væk-Tid, men går nu skridtet videre for at tilbyde fører og passagerer endnu bedre sikkerhed: En rudelim, der har opbygget original styrke, er mere sikker end en rudelim, der opfylder kravene for Sikker-Kør-Væk-Tid (FMVSS-212). Med SikaTack Elite får vores kunder det ultimative indenfor rudelimning og sikkerhed.

PowerCure er den seneste teknologi inden for accelereret hærdning af lim:

Simpelt som et 1-komponent system
Minimeret spild, maksimeret udnyttelse af limen
Ergonomisk design
Hurtigste limskift på markedet
Lang åbentid men hurtig hærdning

Kilde: Sika
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.178