23948sdkhjf

Danske mekanikeres viden om klimaanlæg har aldrig været større

Hos Dometic oplever man, at mekanikernes interesse for, hvad der kan optimere service og reparation på klimaværkstedet, er gået markant frem.
AIRCON For blot få år siden var det ikke uvant, at sælgere fra Dometic skulle have de gode argumenter og alle detaljer om fyldestationerne linet op på tungebåndet, når de var på besøg på klimaværkstedet.

Mekanikernes interesse for andet end det rent tekniske var begrænset, men det har i de senere år ændret sig markant.

- De danske mekanikeres viden om og interesse for klimaanlæg har aldrig været større, end den er i dag, og vi kan helt klart se, at det er en viden, som ikke blot handler om teknik og funktion, men også om hvordan fyldestationerne kan bidrage til effektivitet i forbindelse med service og derved øge indtjeningen på værkstedet, siger Per Flensted, adm. direktør i Dometics danske afdeling i Fredericia.

Frie hænder

Det er en udvikling, som glæder den danske direktør. Ikke mindst fordi det altid har været en ambition for den internationale Dometic-koncern at fremstille fyldestationer og andre aircon-produkter med en brugervenlighed, som i sidste ende også kan aflæses på bundlinjen.

Per Flensted nævner som konkret eksempel den fugtfri oliebeholder, der er en del af fyldestationerne fra ASC-serien.

- Den fugtfri oliebeholder udmærker sig selvfølgelig først og fremmest ved, at der ikke kommer fugt ind i klimaanlægget. Men for værkstedet handler det i lige så høj grad om, at beholderen er designet, så mekanikeren ikke skal stå og bruge tid på at hælde olie op i den, ligesom han præcist ved, hvad der er i beholderen. Hænderne er fri til andre opgaver, hvilket styrker effektiviteten på værkstedet, siger Per Flensted og tilføjer:

- Der kommer hele tiden nye features til fyldestationerne, og hvor vi for få år siden skulle forklare nytteværdien for mekanikerne, så er de i dag selv langt mere opmærksomme på, hvordan de bruger maskinerne til at lave god forretning.

Frontfigur

Dometics fuldautomatiske fyldestationer i Low Emission-serien hviler blandt andet på arbejdet fra den tyske diplomingeniør Franz Josef Esch, som i årtier har været en frontfigur inden for udviklingen af airconprodukter med fokus på kvalitet, præcision, brugervenlighed og sikkerhed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.151