23948sdkhjf

Dansk stjerneregn fra fransk dækfabrik

25 danske restauranter har fået 29 stjerner i den nye Michelin Guide Nordic 2017.
MAD Den franske dækfabrik, Michelin, der også har lavet en forretning ud af at anbefale de bedste restauranter verden over, har netop lanceret Michelin Guide Nordic Countries 2017 ved en event i Stockholm.

Årets nordiske gourmet-guide rummer en samlet liste på 274 restauranter i Danmark, Sverige, Norge, Finland og for første gang også Island og Færøerne.

For 2017 har 25 danske restauranter fået 29 stjerner, hvis man tæller Færøerne med. Det er rekordhøjt niveau. Sidste år var det i alt 22 restauranter med 26 Michelin-stjerner.

Alle restauranter fra 2016 har beholdt deres stjerner undtagen de restauranter, der er lukket, det vil sige Noma, som flytter lokaler, og Grønbech & Churchill, der er lukket ned sidste år.

To nye med to stjerner

- Det er med stor glæde, at vi nu udvider guidens udvalg til de ydre regioner af de nordiske lande og fortsætter vores ekspansion med inkluderingen af Island og Færøerne, siger Michael Ellis, international direktør for Michelin Guiden.

Årets guide byder på to nye to-stjernede restauranter: Henne Kirkeby Kro i Danmark og Vollmers i Malmø.

- Det er spændende at kunne udpege to nye to-stjernede restauranter i årets nordiske guide. Paul Cunningham på Henne Kirkeby Kro laver sublim velsmagende, klassisk baserede retter, som hylder den lokale fødevarerigdom, siger Rebecca Burr, redaktør på den nordiske Michelin Guide 2017.

Ud over en ny to-stjernet restaurant får Danmark også fem nye et-stjernede restauranter i årets nordiske guide: 108 i København (Noma-lillebror), Domestic i Aarhus, Ti Trin Ned i Fredericia og Slotskøkkenet på Dragsholm Slot får alle en stjerne. Og så får Koks på Færøerne også en stjerne.

Bib Gourmand

Michelin Guide Nordic Countries 2017 afslører også listen over Bib Gourmand-restauranter. En Bib Gourmand anerkender spisesteder, som tilbyder god kvalitet til en overkommelig pris og belønner vellavet, lokal og prisvenlig mad.

Bib Gourmand-kategorien har voksende succes i hele verden og er populær hos både restauranter og gæsterne. I år får Anarki i København en Bib Gourmand. Dermed rummer den nordiske guide i alt 33 Bib Gourmand-restauranter.

Guiden kan hentes gratis til iPhone og Android telefoner for alle med et nordisk telefonabonnement. Indholdet i app’en bliver opdateret kort efter lanceringen.

Michelin Guide Nordic Countries 2017 kan også købes hos velassorterede boghandlere.

Dækproducentens første guide udkom i 1900, og stjernesystemet blev introduceret i 1930’erne. Tre stjerner betyder, at restauranten er værd at rejse efter. To betyder, at den er en omvej værd, mens en stjerne betyder, at det er en rigtig god restaurant i sin kategori.

I Danmark blev den første stjerne tildelt i 1983.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125