23948sdkhjf

VIDEO: Sådan udnytter genbrugere ny lov

Film fra fransk ophugger sparker i gang i ny lov om reparation, hvor der skal tilbydes reparation med brugte dele.

AUTOGENBRUG Der er glæde blandt franske autogenbrugere, efter det ved lov er blevet et krav, at der på værksteder skal tilbydes brugte bildele, hvis muligt, når biler bliver repareret. Det fortæller François Meesemaeckers, der driver Caréco i Dunkirk i Frankrig.

- Loven er gældende fra 1. januar i år, men vi har solgt karrosseridele til pladeværksteder i omkring et år. Min egen virksomhed har oplevet en vækst i omsætningen på 20 procent i 2016 takket være forsikringsselskabernes øgede efterspørgsel, siger François Meesemaecker.

- Han har en flot butik, siger Børge Madsen fra Dansk Autogenbrug, som har formidlet videoen. Han kender François Meesemaecker fra de halvårlige møder i den europæiske organisation EGARA.

- Det er en imponerende video fra Dunkerque, men det ses også herhjemme, i Sverige og Norge. Genbrugerne har fået øjnene op for, at der er et marked for genbrug af brugte bilreservedele. Det kræver, at man behandler og opbevarer delene ordentligt. Det er jo originaldele, vi har på hylderne, siger Børge Madsen.

- I Frankrig har de ikke rigtigt måtte bruge genbrugsdele på reparationer. De har haft en pokkers masse besvær med at få kvalitetsbedømt og sikret hvor delene kommer fra. Alt det har vi i Danmark. Vi venter kun på lovgivning i Danmark, slutter Børge Madsen.

Den lovgivning, han venter på, er opgørelse af færdselsskadede bilers værdi med prisen på brugtdele. 

Du kan se en video fra Caréco i Frankrig her. Obs, der tales fransk:

Herhjemme er politikerne måske villige til at kopiere en lignende ordning. Det kan du læse mere om på det her link.

Artiklen er en del af temaet Video.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109