23948sdkhjf

LEDER: Riv den mur ned

Ugens leder kigger nærmere på de danske rødder.
LEDER Navnet Peter Mark Robinson siger dig nok ikke det store. Ikke desto mindre var han sammen med den tidligere amerikanske præsident Ronald Reagan med til at skrive historie for 30 år siden. Peter Mark Robinson skrev nemlig udkastet til talen, hvor Reagan i 1987 opfordrede Sovjetunionen og Mikhail Gorbachev til at "Tear down this wall" (Riv den mur ned) med henvisning til Berlin-muren. Med Donald Trump i Det Hvide Hus er debatten om mure virkelig bluset op igen, og man må sige, at mure på flere planer også er til debat i autobranchen for tiden.

SOM VI FORTÆLLER om på side 2, slår danske Margrethe Vestager igen til imod virksomheder i EU, der svindler og dermed bygger handelsbarrierer for dem, der bare gerne vil have fair konkurrence. Denne gang er turen kommet til en voldsom sag om karteldannelse ved salg af brugte bilbatterier. For os på Motor-magasinet er det en fryd, at de danske rødder i EU-Kommissionen banker virksomheder, der kun har til formål at snyde, på plads. Væk med de konkurrenceforvridende og ulovlige mure, tak. Vores indtryk er også, at EU-Kommissionen faktisk forsøger på den ene side at bane vej for selvkørende biler og brugen af bildata, og på den anden side sørger for, at det ikke skader den frie del af værkstedsbranchen. Igen ved vi, at især flere danske brancheforeninger kæmper vigtige kampe om den livsvigtige og frie adgang til bildata. Den danske indsats kan ikke undervurderes. Det Indre Marked i EU, som hjælper danske virksomheder til vækst, er tilmed også, mere eller mindre, udtænkt af tidligere EU-kommissær og Venstre-formand, den netop afdøde Henning Christophersen.

DE DANSKE RØDDER kendetegner i høj grad også ugens tema om løfteudstyr. Stenhøj i Barrit fylder 100 år, mens AC Hydraulic i Viborg har eksisteret siden 1958. To virksomheder inden for autobranchen, der har nedkæmpet mure i det meste af verden og som i dag har succes. Samtidig er det danske Arbejdstilsyn faktisk først blandt flere andre medlemslande i EU til at lede vejen for nye testmetoder, der skal forhindre livsfarlige autoløftere - ikke kun på danske værksteder, men i hele EU. Det er næppe alt, som kan ledes tilbage til den berømte Berlinmur-tale, men gode, danske autovirksomheder river mure ned som aldrig før. Godt gået og tak!
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11